Koronavírusban halt meg egy férfi, unokája a holtteste mellett élt napokig

Kína, Shijan, koronavírus
(200212) -- NANNING, Feb. 12, 2020 (Xinhua) -- Airport staff bid farewell to medical team members before their departure for Shiyan of Hubei Province at Wuxu Airport in Nanning City, south China's Guangxi Zhuang Autonomous Region, Feb. 12, 2020. A medical team comprised of 74 medical staff departed for Shiyan of central China's Hubei Province on Wednesday to help combat novel coronavirus there. It's the thrid medical team sent from Guangxi. The number of medical members from Guangxi to Hubei has exceeded 300. (Xinhua/Zhou Hua)
Vágólapra másolva!
Döbbenetes esetről számolt be a Blikk. A lap azt írja, hogy egy kínai kisfiú nagyapja a szeme láttára meghalt koronavírusban. Ezt követően a fiú napokig élhetett a holttest mellett, mert félt kimenni az utcára.
Vágólapra másolva!

Egy kisgyermeknek végig kellett nézni nagyapja halálát, majd napokra egyedül maradt a holttesttel a kínai Hupej tartományban - írja a Blikk.

Shijan városa a leginkább koronavírussal fertőzött Hupej tartományban fekszik, ahol emiatt szigorú óvintézkedéseket vezettek be a COVID-19 miatt.

A kínai média szerint hétfőn találták meg saját házában egy idős férfi, Tan holttestét,

mellette pedig egy négy-öt éves kisfiút, aki az unokája.

A lap azt írja, hogy vélhetően a gyerek napok óta volt összezárva nagyapja holttestével.

Maszkos emberek a shijani reptéren Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Zhou Hua

A kisfiú elmondása szerint nagyapja a lelkére kötötte,

hogy nem szabad elmenni, mert tombol odakint a vírus, ezért sem próbálta meg elhagyni a házat.

A hatóságok a lakóhelyelhagyási tilalom tekintetében naponta felkeresik az ott maradt polgárokat, és egészségügyi ellátásban részesítik őket, valamint élelmet is biztosítanak a számukra, így találhatták rá a meghalt nagyszülőre is.

Kiderült, a gyermek édesapja mindeközben a karanténhelyzet miatt egy másik tartományban ragadt, ezért nem tudott velük lenni.