Megvan az első francia állampolgárságú halott

Koronavírus, Franciaország, Lyon
People wearing protective facemask are evacuated from the security zone where a bus comming from Milan is blocked at the train and bus station Lyon Perrache, due to suspected COVID-19 the novel coronavirus on board, in Lyon, on February 24, 2020. (Photo by JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Összesen 17 koronavírusos esetet regisztráltak már Franciaországban. Egy ember meghalt, egy másik állapota életveszélyes. Görögországban is felbukkant a vírus.
Vágólapra másolva!

Szerda reggel sajtótájékoztatót tartott a francia Egészségügyi Minisztérium. Itt bejelentették, hogy kedd este három újabb franciánál regisztrálták a COVID-19 vírust – írja a Le Figaro.

Az egyik 60 éves beteg - aki Kínából tért haza - olyan súlyos állapotban került a párizsi Pitié Salpêtrière kórházba,

hogy az életét már nem tudták megmenteni, és a hajnali órákban meghalt.

Maszkos emberek a lyoni buszpályaudvaron - Illusztráció Forrás: AFP/Jean-Philippe Ksiazek

A hajnali órákban meghalt férfi a második halott az ország területén, és az az első állampolgár. Az első franciaországi halálos esetet február 15-én jelentették, ő egy 80 éves kínai turista volt.

Az országban eddig 17 megbetegedést regisztráltak.

A másik két új betegből az egyik egy 55 éves francia férfi, őt az amiens-i kórházban kezelik,

állapota súlyos, az intenzíven fekszik.

A harmadik beteg egy 36 éves férfi, aki a betegség egyik olasz gócpontjából, Lombardiából tért haza Strasbourgba, ő nem mutat tüneteket.

Görögországban is megvan az első beteg

A Reuters azt írja, hogy Görögországba is bejutott a COVID-19 vírus.

A hírügynökség szerint egy 38 éves görög nő szervezetében mutatták ki a vírust, ő Olaszország északi részéből utazott haza.