Donald Trump mellett az Alapjogokért Központ igazgatója is felszólal az USA legnagyobb konzervatív seregszemléjén

Alapjogokért Központ és az Ordo Iuris lengyel, konzervatív jogi kutatóintézet együttműködési megállapodás sajtótájékoztató.
2020.02.14 Budapest
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ és az Ordo Iuris lengyel, konzervatív jogi kutatóintézet együttműködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón. 2020.02.14 Budapest
Vágólapra másolva!
Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb és a világ egyik legbefolyásosabb konzervatív rendezvénye, a ma kezdődő és szombaton záruló Conservative Political Action Conference-en (CPAC) ad elő Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, a washingtoni eseményen beszédet mond Donald Trump amerikai elnök és Mike Pence alelnök is - írja az Alapjogokért Központ sajtóközleménye.
Vágólapra másolva!

A számtalan szenátort, képviselőt, államtitkárt, vezető kormánytisztviselőt, befolyásos amerikai konzervatív intézetvezetőt és médiaszemélyiséget felsorakoztató konferencián Szánthó Miklós családpolitikával és a konzervatív erők nemzetközi együttműködési lehetőségeivel kapcsolatban is felszólal majd, mindössze pár órával az Egyesült Államok vezetőjének beszéde előtt.

A CPAC-t az American Conservative Union szervezi, amely egy több ezer fő részvétellel zajló politikai konferencia, az amerikai republikánusok egyik legfontosabb fóruma. A rendezvényen a Republikánus Párt politikusai, agytrösztjei, újságírók és politikai tanácsadók vitatják meg a konzervatív gondolat, a konzervatív politika amerikai és nemzetközi helyzetét, és az azt érő kihívásokat. Az eseményen minden évben néhány külföldi szónok is helyet kap,

az idei meghívottak között az európai kontinensről egyedüli előadóként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója két alkalommal is felszólal.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az esemény kapcsán Szánthó Miklós kiemelte, hogy óriási megtiszteltetés a Központ, de az egész magyar jobboldal számára is, hogy egy ilyen kiemelt eseményen megszólalási lehetőséget kapunk.

Amerikai partnereink különösen nagy érdeklődéssel tekintenek a Magyarországon zajló keresztyén-konzervatív politikai folyamatokra,

például a gazdaságpolitika, családpolitika vagy az illegális migráció kezelése kapcsán. Nem utolsósorban a progresszív-szocialista erők kiterjedt ármánykodása elleni fellépés is összeköt minket. Erre az érdeklődésre építve szeretnénk több közös projektet is indítani amerikai partnereinkkel, amelynek része a magyar keresztyén-konzervatív modell megismertetése a meghatározó republikánus véleményformálókkal, az amerikai és magyar jobboldali gondolkodás találkozási pontjainak megtalálása és szövetségünk nemzetközi szinten történő megerősítése.

Panyi Miklós (b), igazgatóhelyettes, Szánthó Miklós (k), igazgató és Molnár Balázs (j), az Alapjogokért Központ "Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020" című projektjének vezetője. Forrás: Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ igazgatója hozzátette, hogy

Nem pusztán politikai folyamatokra kell itt gondolni, hanem arra a szellemi, intellektuális pezsgésre, ami e téren Budapestet, Varsót vagy Rómát jellemzi. Azt szeretnénk, ha ez az európai folyamat szervesen összekapcsolódna az amerikai jobboldal 21. századi reneszánszával is, hogy újra együtt tegyük naggyá a keresztyén alapokon nyugvó nyugati civilizációt. Szánthó Miklós hangsúlyozta, hogy

az Alapjogokért Központ hosszú távú stratégiájának szerves része a világ konzervatív erőivel történő együttműködés erősítése.

Ennek keretében írtunk alá nemrég együttműködési megállapodást Lengyelország legnagyobb konzervatív jogi elemzőintézetével, az Ordo Iuris-szal és szoros kooperáció látszik kialakulni az American Conservative Union-nal is, szombaton előreláthatóan fontos bejelentést fogunk tenni Washingtonban.

Alapjogokért Központ és az Ordo Iuris lengyel, konzervatív jogi kutatóintézetek együttműködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón. 2020.02.14 Budapest Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szánthó Miklós csütörtökön magyar idő szerint este 10 órától egy családpolitikai panelben szólal fel az amerikai egészségügyi miniszterhelyettes társaságában. Majd a rendezvény főnapján, szombaton délután 6 órától a brazil elnök fiával, Eduardo Bolsonaróval és más nemzetközi meghívottakkal beszélget a nemzeti konzervatív erők nemzetközi együttműkődésének lehetőségeiről.

- jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója.

Dondald Trump beszédére várhatóan szombaton, magyar idő szerint este 9 órakor kerül sor.

Donald Trump amerikai elnök. Forrás: AFP//Saul Loeb