Évente nagyjából 44 ezer késelés történik Franciaországban

Vágólapra másolva!
Franciaországban a gyilkosságok 34 százalékát valamilyen éles tárggyal követik el. 2009-ben 1767 embert gyilkoltak meg, 2018-ban már 3168-at. A francia és a brit helyzet egyformán aggasztó, de a német sem sokkal jobb. A késes támadók többsége migráns vagy migrációs hátterű – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

2018 októberében már 14 percenként volt egy késes támadás az Egyesült Királyságban, azaz naponta körülbelül 90. Sadiq Khan, London pakisztáni migráns hátterű polgármestere még az előző kormányt hibáztatta ezért, mert az csökkentette a rendőrség költségvetését.

Forrás: V4NA

Németországban tízszeresére nőtt a késelések száma

- írta a Gatestone intézet 2017 végén.

A legtöbb esetet Berlinben jegyezték fel, de nagyon súlyos volt a helyzet Brémában és környékén is. Az is igaz, hogy a késes támadások száma meg sem közelítette a brit adatokat.

Évi 4000 esetet jelentettek és az elkövetők kés mellett fejszét, bozótvágó kést azaz machetét is használtak.

Vidámparkok, bicikliutak, szállodák, közterek, tömegközlekedési eszközök, éttermek, iskolák, szupermarketek és pályaudvarok – mind-mind az agresszív támadások helyszínei voltak.

A Berliner Morgenpost szerint

Arról nincs adat, hogy az elkövetők hány százaléka olyan migrációs hátterű bűnöző, aki rendelkezik már német állampolgársággal.

Most azonban kiderült, hogy Franciaországban is legalább olyan rossz a helyzet, mint az Egyesült Királyságban.

A bűnüldözés nemzeti megfigyelőközpontjának (National Observatory of Delinquency and Criminal Responses, ONDRP) becslése alapján,

átlagosan napi 120 késes támadás fordult elő országszerte 2015 és 2017 között, évente.

Ez még a britnél is nagyobb szám, és

évi 44 ezer késelést jelent.

Az országban évente átlagosan 118 ezer ember állította azt, hogy erőszakos támadás célpontja volt. A késeléseken túl, a 34 százalékukat valamilyen tompa tárggyal vagy kővel támadták meg, 9 százalékukat pedig lőfegyverrel.

A gyilkosságok 34 százalékát valamilyen éles tárggyal, 28 százalékát lőfegyverrel követték el.

2009-ben még 1767 embert gyilkoltak meg Franciaországban, 2018-ban már 3168-at.

Egy magas rangú párizsi rendőr szerint a késelések gyakoriak a város északi részén lévő migránstáborokban, különösen az afgánok, az eritreaiak és a szomáliaiak között.

A rendkívül veszélyes helyzet miatt még a Solidarité Migrants Wilson nevű, bevándorlókat segítő csoport is beszüntette a működését, mert féltette a munkatársai testi épségét.