Tenerifei magyar: Nincs pánik a szigeten

Vágólapra másolva!
Nem tapasztalható pánik Tenerife déli részén, ahol turisták százait helyezték kedden karanténba egy szállodában az új koronavírus miatt - nyilatkozta az MTI-nek egy névtelenséget kérő, az érintett szállodától néhány kilométerre élő fiatal magyar nő.
Vágólapra másolva!

Beszámolója szerint maszkot viselő rendőrök sokasága vette körbe a szállodát, akik távozásra szólítják fel az ott bámészkodókat, a lezárás ugyanakkor csak a szálloda közvetlen környezetét érinti.

- nyilatkozta a szigeten élő magyar nő, aki arról is beszámolt, hogy Tenerifén szombat délután óta homokvihar tombol, valószínűleg emiatt sokan egyébként is hordanak maszkot a szigeten.

Tájékoztatása szerint a közösségi oldalak Tenerifével foglalkozó csoportjaiban ugyanakkor több külföldi, főként brit turista jelezte, hogy a karantén miatt lemondja nyaralását. Állítólag magyarok is érdeklődtek ugyanerről, de ők a bejegyezések szerint inkább az utazás mellett döntöttek.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden Budapesten jelentette be, hogy vannak magyarok a koronavírus miatt karantén alá vont szállodakomplexumban Tenerifén.