Soros európai szövetségese szerint nincs összefüggés a migráció és növekvő nemi erőszakok között

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos, eastern Switzerland. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy liberális holland európai parlamenti (EP-) képviselő Sophie in 't Veld magából kikelve utasította vissza azokat a felvetéseket, melyek szerint összefüggés van a migráció és a szexuális erőszak terjedése között. A rendelkezésre álló adatok szerint azonban a bevándorlók gyakrabban követnek el szexuális bűncselekményeket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Soros György amerikai milliárdos európai parlamenti szövetségese, Sophie in 't Veld felháborodva szólalt fel a testületben a nemi erőszakról.

Sophie in 't Veld Forrás: V4NA

A liberális holland EP-képviselő szerint ugyanis

„Egyszer és mindenkorra meg szeretném cáfolni azt az összefüggést, amelyet a szélsőjobboldaliak hangoztatnak, miszerint a migráció és a nemi erőszak, illetve a nők ellen elkövetett zaklatás összefügg. A férfiak, bármely valláshoz tartozzanak, vagy bármelyik országban éljenek, megerőszakolják a nőket, és zaklatják őket", fogalmazott a politikus.

Véleménye szerint az erőszak nemi kérdés, nem pedig vallási.

„Ne üljenek itt és képzeljék azt, hogy megmondhatják nekem, mint nőnek, hogy mit kell gondoljak a férfiak által elkövetett zaklatásról. Hazudnak, rasszista hazugságokat terjesztenek", jelentette ki.

A monológot az Alternatíva Németországért (AfD) párt egyik képviselője, Nicolaust Fest megszakította, szerinte ugyanis

in 't Veld figyelmen kívül hagyja a statisztikákat.

Sophie in 't Veld nagy valószínűséggel nem emlékszik a Kölnben történt eseményekre. 2015 szilveszter estéjén észak-afrikai és közel-keleti származású fiatal férfiak csoportosan zaklattak és bántalmaztak nőket a német városban.

Az incidensek során több mint ezer nőt zaklattak szexuálisan, a támadássorozat pedig legalább 12 német városra terjedt ki.

A német Szövetségi Bűnügyi Rendőrség (Federal Criminal Police Office) adatai szerint 2017 első kilenc hónapjában

a migránsok közel 3,5 ezer szexuális bűncselekményt követtek el, nagyjából naponta 13-at.

Ez jelentős növekedést jelent, ugyanis 2016-ban nagyjából napi 9 esetet regisztráltak. A számok vélhetően sokkal magasabbak, ugyanis a rendőrség csak olyan eseteket iktat be adatbázisába, amelyekben már lezárult a nyomozás.

Az adatok szerint máshol sem rózsás a helyzet.

A svéd közszolgálati televízió 2018-as beszámolója szerint 5 év alatt az elítélt elkövetők 58 százaléka volt bevándorló.

Megjegyzik, hogy több ezer erőszak történt az országban, azonban sok esetben nem lehet tudni az elkövető származását.

Három év alatt csaknem

65 százalékkal emelkedett az erőszakos szexuális bűncselekmények száma

Spanyolország autonómiáért küzdő északkeleti tartományában, Katalóniában is.

Az El Mundo napilap szerint az évek óta bevándorláspárti politikát folytató Spanyolországban 2016 óta 48,9 százalékkal emelkedett az elkövetett nemi erőszakos esetek száma. Az európai migránsválság kirobbanását követő első évben, 2016-ban Spanyolország-szerte 947 nőt ért nemi erőszak a III. negyedév végéig. 2019 szeptemberében ez az a szám már 1410 volt.

Olaszországban 100 erőszakos szexuális cselekményből 42-t migránsok követnek el,

derül ki az olasz belügyminisztérium tavaly december elején közzétett jelentéséből. A bevándorlók által elkövetett erőszakos cselekmények összességéből a szexuális bűncselekmények 76,8 százalékot tesznek ki Olaszországban.

Az európai statisztikai hivatal (Eurostat) által közzétett adatok is azt mutatják, hogy azokban az országokban,

ahol kisebb a migráció mértéke, a nemi erőszak is kisebb problémát jelent.

Míg 2017-ben Németországban 8 310, Franciaországban 16 815, Angliában és Walesben 53 924, Svédországban 6 969 eset történt, addig Lengyelországban mindössze 718, Magyarországon 588, Szlovákiában 96, Csehországban pedig 598.