Már négyen haltak meg Olaszországban a koronavírus miatt

CONTE, Giuseppe Codogno, 2020. február 23.
Kerékpáros az észak-olaszországi Codogno településen 2020. február 23-án. A koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt Giuseppe Conte miniszterelnök rendkívüli intézkedéseket jelentett be Észak-Olaszország
Codogno, 2020. február 23. Kerékpáros az észak-olaszországi Codogno településen 2020. február 23-án. A koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt Giuseppe Conte miniszterelnök rendkívüli intézkedéseket jelentett be Észak-Olaszország Lombardia és Veneto régiójában. A karantén, amely szigorú mozgáskorlátozást jelent, az északnyugati Lombardiában, a Milánótól nem messzi Lodi város térségében található 11 önkormányzat lakosait érinti, valamint az északkeleti Veneto régió Vo' Euganeo területét, amely Padova körzetében van. Az intézkedés Venetóban 3500 személyt érint, Lombardiában közel 47 ezer lakost. A tüdőgyulladást okozó, Covid-19-nek elnevezett újfajta koronavírus fertőzöttjeinek száma 130 fölé emelkedett Olaszországban. MTI/AP/Claudio Furlan
Vágólapra másolva!
Már négy olasz beteg meghalt a koronavírus miatt - írta a Reuters. Franciaország bejelentette, hogy nem zárja le az olasz-francia határt a járvány miatt. Mindeközben a koronavírus új országokban is megjelent, Kuvaitban, Bahreinben és Afganisztánban is kimutatták. 
Vágólapra másolva!

Eddig négy ember halt meg észak-Olaszországban a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben - írta a Reuters. A négy halott mindegyike idős ember volt, a mostani áldozat kórházi kezelés alatt állt, amikor a koronavírus megfertőzte. A másik három embert is kórházban ápolták, egyéb, meglévő betegségeik miatt.

Franciaország bejelentette, nem zárja le az olasz határokat, mint indokolták,

Olaszországban a múlt hétvégén robbanásszerűen megugrott a megbetegedések száma.

Közben Iránban 12-re emelkedett a halálos áldozatok száma, és

a betegség három újabb országban, Kuvaitban, Bahreinben és Afganisztánban is megjelent.

Kerékpáros az észak-olaszországi Codognóban, február 23-án Forrás: MTI/AP/Claudio Furlan

A kuvaiti kormány kérésére Irak lezárta Kuvaittal közös Szafvan nevű határátkelőhelyét azt követően, hogy az emirátusban három fertőzöttről számoltak be. Bahreinben egy Irakból érkező ember szervezetében mutatták ki a vírust, akit karanténba helyeztek.

Észak-Koreában 380 külföldi került hétfőn karanténba

az új koronavírus elleni védekezés jegyében, hasonló okokból legalább féltucatnyi állam megtiltotta dél-koreai utazók belépését országukba. Az észak-koreai médiában bejelentett járványellenes intézkedés részeként Phenjan korábban megtiltotta külföldiek fogadását Kínából és Oroszországból.

A hivatalosan COVID-19 névvel jelölt vírustörzs már

79 500 embert megfertőzött szerte a világban,

összesen 2619-en meghaltak a kórban. A megbetegedések és halálozások túlnyomó többsége továbbra is a kínai Hupej tartományban történt.

Az észak-koreai sajtó nem részletezte a külföldieket érintő korlátozást, de külügyi szakértők úgy vélik, hogy az leginkább a külföldi diplomatákat és a kereskedőket érinti. Phenjan egyébként már számos védekező lépést tett azt követően, hogy a kór felütötte fejét a kínai Vuhanban. A KCNA hírügynökség a hónap elején arról számolt be, hogy az ország területén hatályba helyezett karanténidőszakot 30 nappal meghosszabbítják, valamint az országba érkezett árukat tíz napig elszigetelve tárolják. Az országban egyelőre senki sem betegedett meg a járványtól.

Legalább féltucatnyi állam megtiltotta dél-koreai utazók belépését, kilenc másik pedig szigorította a beutazási szabályozást az ázsiai ország állampolgáraival szemben azt követően, hogy Dél-Koreában hétfőre az egy héttel korábbi 30-ról 833-ra emelkedett a fertőzöttek száma. Az esetek többségét az ország negyedik legnagyobb városában,

a Szöultól mintegy 300 kilométerre délkeletre fekvő, 2,5 millió lakosú Tegúban regisztrálták, egy keresztény gyülekezet híveihez kapcsolódóan.

Új-Zéland további nyolc nappal megtoldotta a Kínából érkező utazókkal elleni korlátozást - jelentette be Jacinda Ardern kormányfő. Ezzel immáron a negyedik hetébe lépett a koronovírus elleni küzdelem jegyében bevezetett intézkedés.