Felfüggesztette a Twitter Bloomberg kampányának manipulált videóját

Michael Bloomberg is appointed as Special Envoy for Cities and Climate Change New York USA march Antonio Guterres Michael Bloomberg 2018 UN Headquarters Special Envoy for Cities and Climate Change
Michael Bloomberg
Vágólapra másolva!
A Twitter péntek este felfüggesztette a demokraták elnökjelöltségére pályázó Michael Bloomberg milliárdos vállalkozó egyik kampányvideóját. A közösségi médium manipuláltnak ítélte a videót.
Vágólapra másolva!

A reklámvideót a szerda este a nevadai Las Vegasban az elnökjelölt-aspiránsok számára rendezett tévévita egyes képkockáiból vágták össze.

A vita egy adott pontján Michael Bloomberg a vetélytársai gazdasági életben való jártasságát firtatva azzal fordult hozzájuk, hogy vajon kezdett-e már valamelyikük is vállalkozásba. Az elnökjelölt-aspiránsok válaszoltak,

a videót azonban úgy vágták össze, hogy Bloomberg kérdése után a többi politikus néma maradt,

meglepődött, elkerekedett a szeme, nem válaszolt vagy éppen grimaszolt. Azaz felkészületlennek látszott a milliárdos üzletember Bloomberg mellett.

A videóról először a Los Angeles Times című lap adott hírt, később azonban törölte a honlapjáról az információt.

Több száz embert vett fel, hogy népszerűsítsék az interneten

A Twitter szóvivője közleményben tudatta, hogy mintegy 70 fiókot töröltek, többet véglegesen.

Valamennyi bejegyzés Bloomberget népszerűsítette. A közösségi médium azt is közölte, hogy az érintett fiókok

amelyek tiltják különböző képek felnagyítását, manipulatív vágását, vagy beszélgetések más fiókokon megjelent szövegekkel történő megszakítását.

Bloomberg kampánycsapata nem kommentálta a történteket.

A milliárdos óriási összegeket költ internetes reklámokra,

a különböző platformokon történő megjelenésekre, és több száz olyan munkatársat vett fel, aki csakis Bloomberg digitális platformokon történő népszerűsítésével foglalkozik.

A The Wall Street Journal című lap a napokban azt jelentette, hogy e "digitális szervezők" havi 2500 dolláros fizetést kapnak azért, hogy Bloomberget kedvező színben feltüntető fotókat, videókat, bejegyzéseket tegyenek közzé a különböző közösségi médiumokban.