Újra indul a sepsiszentgyörgyi polgármesterségért az RMDSZ-es Antal Árpád

Antal Árpád
Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere (korábbi felvétel).
Vágólapra másolva!
Újra megpályázza a sepsiszentgyörgyi polgármesteri tisztséget Antal Árpád, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa, aki 2008 óta vezeti a székelyföldi várost.
Vágólapra másolva!

A polgármester ezt a város központjában évtizedek óta használaton kívül álló Bodok szálló tetején tartott hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be.

Sepsiszentgyörgy városa Kovászna megye önkormányzatával és a magyar állam által finanszírozott Sapientia Alapítvánnyal közösen a szálloda és a környező épületek helyén tervezi annak a kulturális és ifjúsági központnak a felépítését, amely a város hat kulturális intézményének ad majd otthont.

Antal Árpád kijelentette:

A polgármester elmondta: olyan várossá akarja alakítani a következő tíz évben Sepsiszentgyörgyöt, amely iránymutató Székelyföld és egész Erdély számára.

A kulturális és ifjúsági központ felépítéséről pénteken tartott sajtótájékoztatót a három társuló intézmény vezetője.

Ők felhívták arra a figyelmet, hogy

a kulturális és ifjúsági központba tervezik Románia legjobb akusztikájú koncerttermét.

Antal Árpád megjegyezte, azóta is hallja a városban a kishitűek megszólalásait, hogy miért van szükség egy ilyen nagyberuházásra Sepsiszentgyörgyön.

Hozzátette: ugyanezek a hangok hallatszottak akkor is, amikor évekkel ezelőtt a Sepsi Arénát építették. Majd megjegyezte:

Kiemelte, hogy a sportcsarnok nélkül nem épülne most stadion sem a városban, és nem létesítene sportszakot Sepsiszentgyörgyön a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

Antal Árpád Forrás: MTI/Veres Nándor

A polgármester továbbá kijelentette: olyan projektekre van szüksége a városnak, amelyek később újabb projekteket, újabb beruházásokat gerjesztenek. Ilyennek tartotta a tervezett kulturális és ifjúsági központot.

Hozzáfűzte:

Antal Árpád azt is megemlítette, hogy épp

négy évvel ezelőtt a csendőrség ébresztette fel a csörgőóra helyett.

Akkor kezdődött a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) ellene indított eljárása, melynek során több mint három éven át vizsgálták, de

az ügyészség nem talált bűncselekményt, és nem emelt vádat ellene.

Úgy vélte: a történet azt jelzi, hogy vannak, akik szeretnék megtörni Sepsiszentgyörgy fejlődésének a lendületét.

Arra is kitért, hogy míg

Az országos negatív folyamatok azonban egyre nehezebbé teszik a helyi pozitív lendület fenntartását - hangsúlyozta.

A legutóbbi, 2011-es román népszámlálás adatai alapján az 55 ezres Sepsiszentgyörgy lakosságának a 77 százaléka magyar nemzetiségű.