Koronavírus: Az Egyesült Államokban is karanténba kerültek az üdülőhajó hazaszállított utasai

2020.02.17. 21:30

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) tájékoztatása szerint az Egyesült Államokban is karanténba kerültek a Diamond Princess üdülőhajó hazaszállított amerikai utasai.

A több mint 300 amerikai állampolgárt hazaszállító két repülőgép közül az egyik gép Kaliforniában szállt le, még vasárnap, a másik pedig hétfőn érkezett meg Texasba.

Az utasokat mindkét államban katonai támaszpontokra vitték, ahol a koronavírusos megbetegedéssel fenyegetettek megfigyelésére kialakított, speciális részlegeket hoztak létre.

A Tokióból hazaérkezett utasoknak két hetet - a maximális időtartamot - kell karanténban tölteniük. Azt a 14 turistát, akin az előzetes vizsgálatok már kimutatták a fertőzöttséget, azonnal kórházba vitték.

A CDC közleménye szerint a vírusfertőzés nyomán kialakult új típusú tüdőgyulladás első tünetekor azonnal elkülönítik a betegeket.

Forrás: Anadolu Agency/2020 Anadolu Agency/David Mareuil

Az üdülőhajón tartózkodott amerikai utasok közül legalább 40 amerikai beteget japán kórházban ápolnak.

Egy tucatnyi amerikai azonban nem volt hajlandó elhagyni a hajót, annak ellenére, hogy az amerikai kormányzat kifejezetten erre a célra bérelt chartergépeket küldött az utasokért.