Megállíthatatlanul terjed a koronavírus a Diamond Princess fedélzetén

2020.02.16. 06:13

A Japán partjainál vesztegzár alá helyezett Diamond Princess tengerjárón hetekkel ezelőtt 3700 utas és dolgozó rekedt. Eddig 335 embernél mutatták ki a koronavírust, a fertőzöttek száma pedig napról napra növekszik.

"A jelen pillanatig 1219 ember szűrését végeztük el, és 355 esetben lett a lelet pozitív" - jelentette be Kato Katszunobo egészségügyi miniszter vasárnap az NHK japán közszolgálati televízió reggeli műsorában, hozzátéve, hogy közülük 73 ember tünetmentes.

A Diamond Princess még január 20-án indult el a Tokió melletti Jokohama kikötőjéből. Az utasok között egy fertőzött kínai állampolgár volt, azóta 335 ember fertőződött megForrás: AFP/Str

A tengerjárót azt követően vonták karantén alá, hogy egy Hongkongban kiszálló utasról kiderült: elkapta a vírust. Azóta a hajón egyre több a fertőzött, őket külön erre a célra kirendelt kórházakba viszik Japánban. Megállíthatatlannak tűnik a Covid-19 járványt okozó koronavírus, a vasárnapi bejelentés szerint 70 új fertőzöttet regisztráltak az előző naphoz képest.

Közben Kínában harmadik napja csökken az új megbetegedések száma. Szombaton 2009 új beteget jegyeztek fel, amivel az összes fertőzött száma 68 500-ra emelkedett. Szombaton 142 ember halt bele a betegségbe, így az összes halálos áldozat száma 1665-re nőtt. A gyógyultak száma 9419-re emelkedett. A járvány Kínában továbbra is a kórokozó kiindulópontjának számító Hupej tartományban terjed a leginkább.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK