Brian May, Alice Cooper és Adam Lambert dollármilliókat gyűjtött az ausztrál tűzvész károsultjainak

ausztrál tűzész, koncert
Sydney, 2020. február 16. A közönég az ausztrál tűzész károsultjai javára Fire Fight Australia címmel rendezett adománygyűjtő koncerten a sydney-i ANZ Stadionban 2020. február 16-án. MTI/EPA/AAP/Joel Carrett
Vágólapra másolva!
Mintegy 9,5 millió ausztrál dollárt gyűjtöttek össze azzal a jótékonysági koncerttel, amelyet Sydney legnagyobb stadionjában rendeztek vasárnap az Ausztráliát hónapok óta sújtó bozóttüzek károsultjainak megsegítésére.
Vágólapra másolva!

A Fire Fight Australia koncerten 75 ezer ember vett részt, a tíz órán át tartó showműsort élőben közvetítették a televíziók országszerte.

A Queen együttes az amerikai Adam Lamberttel együtt újrajátszotta az 1985-ös Live Aid koncerten előadott műsorát.

Brian May, a Queen brit rockzenekar szólógitárosa is fellépet együttesével. Forrás: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett

Olyan neves zenészek csatlakoztak hozzájuk, mint Alice Cooper vagy k.d. lang kanadai dalszerző és énekesnő, az ausztrál Tina Arena és az 5 Seconds of Summer. A koncert háziasszonya Celeste Barber volt, az ausztrál komikus múlt hónapban maga 51 millió ausztrál dollárt gyűjtött a tűzoltóknak Facebook-oldalán.

Alice Cooper amerikai rockzenész a koncerten Forrás: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett

A koncertre mintegy ezer önkéntes tűzoltót hívtak meg a szervezők.

A bevételt a bozóttüzek sújtotta szövetségi államok tűzoltóságainak, a vöröskeresztnek és vadvédelmi szervezeteknek utalják át.

A közönég az ausztrál tűzész károsultjai javára Fire Fight Australia címmel rendezett adománygyűjtő koncerten a sydney-i ANZ Stadionban 2020. február 16-án. Forrás: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett

Szeptember óta 12 millió hektárnyi terület égett le a bozóttüzekben, 33 ember vesztette életét. A minapi esőzések segítettek a bozóttüzek többségének eloltásában.