Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

Police blue light Crime, Law and Justice police CRIME Emergencies --- Blue light Police operation Emergency Symbol image Symbol photo
07 January 2019, Germany (German), Schwerin: Blue lights shine on a patrol car of the state police of Mecklenburg-Vorpommern. Photo: Jens Büttner/dpa-Zentralbild/ZB
Vágólapra másolva!
Lőfegyveres támadás történt pénteken késő este egy berlini zenés rendezvény helyszíne előtt, egy ember meghalt, négy megsebesült, egy közülük súlyosan - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Mona Lorenz, a berlini főállamügyészség szóvivője szombat reggel a dpa érdeklődésére azt közölte, hogy

a bűncselekmény háttere továbbra is teljesen homályos, még azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy több elkövető volt vagy csak egy.

A halálos áldozat egy 42 éves férfi.

Az ismeretlen (esetleg több) tettes a Kreuzberg negyedben, a Potsdamer Platz közelében lévő Tempodrom nevű szórakozóhely előtt éjjel 11 óra tájban lőtt rá emberekre, majd elmenekült. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a támadásnak volt-e köze a bent folyó török zenés rendezvényhez.

A környéket rendőrök lepték el az eset után, továbbra is nagy erőkkel keresik a tetteseket. A bűncselekmény helyszínét lezárták. A rendezvény látogatóit a hátsó- és oldalajtókon menekítették ki.