Gombafertőzésben halt meg egy csecsemő egy seattle-i kórházban

meghalt csecsemő gombafertőzés Seattle kórház
Vágólapra másolva!
Egy hathónapos csecsemő meghalt gombafertőzés miatt egy seattle-i kórházban. 2001 óta már több hasonló eset is volt, az áldozatok hozzátartózói beperelték a kórházat.
Vágólapra másolva!

Gombafertőzés miatt halt meg egy hat hónapos csecsemő a Seattle-i Gyermekkórházban szerdán - írja CBS News. 2001 óta 14-en kapták meg ezt a fertőzést az intézményben és hatan bele is haltak.

A szülők, Katie és Micah Hutt megható Facebook-posztban köszönték meg annak a csapatnak a munkáját, akik az utolsó estén felügyeltek a kis Elizabeth-re.

14-en kapták el, hatan belehaltak

A kislány augusztusban született a tacomai kórházban, szívbetegsége miatt azonban Seattle-be szállították, ahol öt napos korától több műtéten is átesett. Itt azonban Beth megfertőződött az úgynevezett Aspergillus gombával. Ez a gombafaj az egészséges szervezetre veszélytelen, azonban a legyengült immunrendszerű betegeknél komoly fertőzések okoz.

Ahogy a CBS emlékeztett, a seattle-i kórházban nem ez volt az első ilyen eset:

2011 óta 14-en kapták el ezt a fertőzést és hatan bele is haltak.

Beth szülei most csatlakoztak ahhoz a csoportos keresethez, amelyet a korábbi áldozatok hozzátartozói indítottak a kórház ellen.

Az intzémény azóta kiadott egy közelményt, melyben együttérzésüket fejezik ki a szülők felé, azonban a betegek magánéletének tiszteletbentartására hivatkozva semmilyen egyéb információt nem közölnek az ügyről.