Brit túrázó holttestére bukkantak Új-Zélandon

2020.02.14. 10:56

A heves esőzések, áradások után az új-zélandi rendőrség egy brit túrázó holttestét találta meg a Déli-Szigeten - írja a Reuters.

A 32 éves Stephanie Simpson múlt hétvégén tűnt el egy kirándulás során Pyke Creek térségében - nyilatkozta Mark Kirkwood őrmester.

A rendőrség részvétét fejezi ki Stephanie családjának ebben a tragikus időben. A család érthetően gyászol, és arra kérik a médiát, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket - mondta az őrmester.

A múlt héten heves esőzések és villámárvizek voltak a Déli-Szigeten, emiatt több száz túrázó került bajba.

Az nem tudni, hogy a 32 éves Stephanie Simpson útvonalát befolyásolták-e az időjárási viszonyok a Mount Aspiring National Parkban, ami Új-Zéland egyik legmagasabb csúcsa. A halálának körülményeit halottkémek vizsgálják - mondta Mark Kirkwood.

Évente túrázók ezrei keresik fel Új-Zélandot. 

2016-ban egy cseh nő csaknem egy hónapot töltött egyedül a vadonban egy vadászkunyhóban, távol a civilizációtól a Déli-Szigeten, miután a barátját ősszel megölték.

Tavaly felmerült, hogy megfelelő-e Új-Zéland biztonságossága az egyszerű turistáknak, miután meggyilkolt egy 22 éves brit lányt egy férfi, akivel egy társkereső alkalmazáson keresztül ismerkedett meg. A bíróság elítélte a férfit, büntetésének mértékét február 21-én ítélik meg.