Drámai növekedés, 15 ezer új koronavírusos megbetegedést jelentett Kína

koronavírus, Kína
A csaknem teljesen néptelen pekingi Solana bevásárlóközpontban egy védőmaszkos nő 2020. február 12-én, a koronavírus-járvány idején.
Vágólapra másolva!
Új módszertan szerint tartja nyilván a koronavírusos megbetegedéseket Kína, ennek tudható be, hogy csütörtökön csaknem 15 ezer új megbetegedést regisztráltak. A korábbi laboratóriumi vizsgálatokat túl időigényesnek tartották, ezért a tünetek figyelembevételével a betegek tüdejéről röntgenfelvételeket is készítenek, és ha az pozitív, akkor hozzáadják az új koronavírusos megbetegedésekhez - írja a Fox News. A betegségben eddig 1369-en haltak meg.
Vágólapra másolva!

A korábbi laboratóriumi vizsgálatok nem voltak eléggé gyorsak és pontosak sem - indokolták a lépést. Az új módszer bevezetése után a kínai Hupej tartományban csütörtökön máris 14 840 új koronavírus-fertőzésről számoltak be, míg egy nappal korábban ez a szám 1638 volt.

Országosan 60 ezerre tehető a koronavírussal fertőzöttek száma.

A csaknem teljesen néptelen pekingi Solana bevásárlóközpontban egy védőmaszkos nő február 12-én Forrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

A koronavírusban eddig 1369 ember halt meg.

A módszerrel azt is remélik, hogy a valóban megbetegedettek száma közelít a statisztikához - Pekinget korábban azzal vádolták, hogy a vírus kitörésekor visszatartotta a legfontosabb statisztikákat.

Kínában jelenleg

60 millió ember van karanténban,

hogy megakadályozzák a vírus terjedését, a legtöbben Vuhan és Hupej tartományban.