Megbüntettek egy tűzoltót, mert berohant az égő házba egy 95 éves nőért

tűzoltó, USA
NEW YORK, NEW YORK - JANUARY 24: Firefighters walk at the scene of fire in Chinatown on January 24, 2020 in New York City. The fire, which is under investigation, severely damaged a historic building that has been home to a senior center and other nonprofits for decades and injured nearly a dozen people. Chinatown is preparing for Lunar New Year events tomorrow, which marks the start of the year of the rat. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Felfüggesztettek egy tűzoltót az egyesült államokbeli Georgiában, amiért egyedül berohant egy égő házba, hogy kihozzon egy idős nőt.
Vágólapra másolva!

Daniel Thomas Dwyer tűzoltót és társait egy atlantai tűzesethez riasztották. Az égő házban bent rekedt egy 95 éves nő, ezért Dwyer úgy döntött,

saját életét kockáztatva berohan a házba, hogy megmentse őt.

Az idős nőre eszméletlenül talált rá az ebédlő padlóján. Kihozta, azonban sem ő, sem a többi tűzoltó nem tudta már újraéleszteni.

A hősies döntése miatt a tűzoltót négy napra felfüggesztették.

A panasz szerint ugyanis azzal, hogy egyedül berohant a házba, megszegte a tűzoltóság szabályzatát – írja a Fox News.

Paul Gerdis, a szakszervezet vezetője szerint Dwyer úgy vélte, minden másodperc számít, ezért hozta meg a döntést. Szerinte a felfüggesztés rossz üzenetet közvetít.

Dwyer fellebbezett a felfüggesztés ellen. A felettese szerint a büntetésre azért van szükség, hogy a jövőben majd jobban ügyeljen a biztonságra, és betartsa a szabályokat.