Az olasz belügyekbe is beavatkozik Soros György

Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakban egy új álcivil mozgalom jelent meg Olaszországban. A magukat "szardíniáknak" nevező csoport célja az, hogy a jobboldali erők ellen szervezkedjen, külön kiemelve a volt olasz belügyminiszter, Matteo Salvini bevándorlásellenes Liga pártját. A január végi regionális választásban is aktívan részt vett a szervezet, amely tagjai között bevándorláspártiak is szép számmal előfordulnak. Az olasz baloldal új KEDVENCE pedig egy Elena Ethel Schlein nevű nő lett, aki – akárcsak a szardíniák – Soros Györgyhöz köthető – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Soros György ismét felszólalt a davosi Világgazdasági Fórumon. Soros ezen a rendezvényen jelentette be, hogy egymilliárd dollárt fordít egy globális egyetemi hálózat kialakítására.

Soros Davosban Forrás: V4NA

A Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat nevet viselő kezdeményezés célja állítólag, hogy a jövő generációit felkészítse a globális kihívásokra. A bejelentésen kívül Soros bírálta Donald Trump amerikai, illetve Hszi Csin-Ping kínai elnököket, akik szerinte veszélyt jelentenek a nyílt társadalomra.

Soros bejelentése, illetve a két nagyhatalmi vezető kritizálása azonban elvonta a figyelmet arról, hogy a milliárdos a volt olasz belügyminiszterről, a bevándorlásellenes Matteo Salviniről is említést tett.

Olasz lapértesülések szerint

a "szardíniák" nevű mozgalmat dicsérte, ami véleménye szerint inkább "cápa", illetve arra született, hogy nyerjen.

Soros szerint a "szardíniák" egy spontán mozgalom, amelyet fiatalok hoztak létre Matteo Salvini ellen. A Liga párt vezetőjét, Salvinit pedig úgy jellemezte, mint "potenciális diktátort".

Soros szavaira Salvini is reagált Twitter-oldalán. Mint írta,

A milliárdos szavaira Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek párt vezetője is reagált.
"Soros a szardíniákkal van. Csak ő hiányzott: a mainstream és a pénzügyi hatalom erőfeszítései az utolsó piros erődítmény megvédésére lenyűgözőek! Ha Emilia-Romagnában is nyerünk, elküldjük ezt a kormányt és az olasz globalistákat haza", fogalmazott a politikus.

A "szardíniák" nevű csoport gyűléseit négy bolognai fiatal, Mattia Santori, Roberto Morotti, Giulia Trappoloni és Andrea Garreffa indította még tavaly, akik kifogásolták, hogy Salvini Bolognában választási gyűlést tart a Liga pártnak.

Akcióikat a Facebookon szervezik, és igyekeznek mindig abban a városban tüntetni, ahol Salvini vagy a jobboldal épp felszólal.

Érdemes megnézni, hogy kik vesznek részt a szardíniák akciónak szervezésében. Ott van például Stephen Ogongo, aki a szervezet római ágánál tevékenykedik, korábban Cara Italia néven pártot alapított, amely

azt támogatja, hogy a migránsok könnyebben kapjanak olasz állampolgárságot, illetve legyen szavazati joguk.

Fabio Cavallo a milánói, illetve lombardiai szervezeténél dolgozik, tagja az olasz antifasiszta hálózatnak. Korábban adománygyűjtést szervezett az egyik Soros-hajó kapitánya, hírhedt Carola Rackete és a Sea Watch nevű NGO számára, amely majdnem 300 ezer eurót hozott össze.

Emiliano Leone szintén a milánói csoportban tevékenykedik,

az Erasmus generation nevű szervezet tagja, amelyet Soros György is finanszírozott.

Észak-Olaszország egyik legbaloldalibb tartományában, Emilia Romagnában január végén tartottak választásokat. Az olasz jobboldalnak az volt a célja, hogy irányításuk alá vonják ezt a területet, azonban ez nem egyszerű, ugyanis ez egy hagyományosan baloldalinak számító tartomány.

Természetesen a szardíniák is nagyobb erőbedobással kampányoltak a jobboldal ellen. A szavazás után a mozgalom közölte, hogy egyelőre kivonul a területről, és mint írták, most a háttérbe vonulnak, és onnan készítik elő a következő "műsorukat".

Stefano Bonaccini választási kampányában azonban feltűnt egy érdekes személy, akit

az olasz sajtó csak a baloldal új arcaként emleget.

A neve Elena Ethel Schlein, a 32 éves nő több mint 22 ezer személyes ajánlást gyűjtött össze az úgynevezett "Brave Emilia-Romagna" listára.

Forrás: V4NA

Schlein a svájci Luganóban született, az anyja olasz, az apja amerikai. 2004-ben a Liceo di Lugano nevű intézetben szerzett diplomát, majd a Bolognai Egyetemre iratkozott be.

2008-ban Chicagóba utazott, ahol Barack Obama elnöki kampányában vett részt önkéntesként.

2012-ben szintén Amerikában tevékenykedett, amikor is Obama újraválasztási kampányában képzett ki önkénteseket.

Az egyetemen két szakdolgozatot is készített, az egyik a börtönben lévő migránsok túlreprezentálásáról szólt, a másikban a bevándorlók kriminalizációjáról írt. Ezt követően egy olyan dokumentumfilmen dolgozott Roland Sejkóval, amely azt mutatta be, hogy több ezer albán Olaszországba migrál hajókon.

Elly Schlein a baloldali Demokrata Párt (PD) színeiben az Európai Parlamentbe is bejutott,

ahol a Fejlesztési, Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi (LIBE) és Nemi Esélyegyenlőségi Bizottságokhoz csatlakozott.

2016-ban már EP-képviselőként a Dublini Egyezmény megreformálásában is részt vett.

Mivel egyértelműen a nyílt társadalom híve nem véletlen, hogy

felkerült az úgynevezett Soros-listára is,

amelyben az amerikai milliárdos Nyílt Társadalom Alapítványa az európai politikában dolgozó megbízható embereit listázza.