Koronavírus: Már 11 fertőzött van Franciaországban

Agnes Buzyn, Franciaország, koronavírus
French Health and Solidarity Minister Agnes Buzyn arrives for a press point on Coronavirus 2019 n-Cov on February 8, 2020 at the Hotel Matignon in Paris. - Nearly 35,000 people have been infected by the new virus strain, which is believed to have emerged in a market selling wild animals in Wuhan last year before spreading across China and nearly 30 other countries. (Photo by CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP)
Vágólapra másolva!
Öt újabb, az új koronavírussal megfertőződött beteget – négy felnőttet és egy gyereket – találtak Franciaországban, de állapotuk nem ad okot aggodalomra – közölte szombaton Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Az új esetekkel 11-re emelkedett a Franciaországban kezelt betegek száma, akik közül

10-en jól vannak, egy 80 éves kínai turista továbbra is válságos állapotban van egy párizsi kórházban.

Az öt új beteget egy brit állampolgár fertőzte meg, aki Szingapúrban egy kongresszuson kapta meg az új koronavírust. A rendezvény után január végén néhány napot a francia Alpokban töltött, Contamines-Montjoie településen, és itt kapták el tőle többen a betegséget. A francia betegeken kívül a brit férfi más közeli kapcsolatait is megfertőzte, összesen 11 embert, valamennyien brit állampolgárok, és ugyanabban a faházban laktak együtt.

Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter Forrás: AFP/Christophe Archambault

A franciaországi betegek szombatra virradó éjjel kerültek kórházba, és egyikük állapota sem súlyos - mondta Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter.

A francia hatóságok most megpróbálják felkutatni és tájékoztatni az összes olyan embert, aki Franciaországban kapcsolatba kerülhetett a brit fertőzöttel, aki egyébként már hazatért, és jelenleg Nagy-Britanniában kezelik.