Koronavírus: meghalt egy amerikai férfi Vuhanban

Vágólapra másolva!
Feltehetőleg az új koronavírus által okozott betegség miatt meghalt egy amerikai és egy japán beteg egy vuhani kórházban - közölte szombaton a pekingi amerikai nagykövetség, valamint a japán külügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A hivatalos bejelentés szerint

a hatvanéves amerikai férfi volt az első külföldi a kínai városban, aki meghalt a fertőzéstől,

és a koronavírusnak ő az első amerikai halálos áldozata. Már szerdán elhunyt, de az amerikai nagykövetség kegyeleti okból csak szombaton közölte ezt.

A Vuhanban elhunyt japán férfi feltehetőleg az új koronavírussal volt fertőzött - közölte szombaton a japán külügyminisztérium. A hatvanas éveiben járó férfit január 22-én súlyos tüdőgyulladással vitték kórházba. Valószínűleg ő a járvány első japán halálos áldozata.

64 fertőzött az óceánjárón

Közben a Japánban, Jokohama partjainál karanténba zárt óceánjárón újabb három embernél mutatták ki a koronavírus jelenlétét, így 64-re nőtt a fertőzöttek száma a hajón. Két amerikai és egy kínai állampolgárról van szó, akiket most a hajóról egy tokiói kórházba vittek - közölte a japán egészségügyi minisztérium. A fertőzöttek száma Japánban már 89.

A Diamond Princess üdülőhajót, amelynek fedélzetén 3700-an tartózkodnak, azért helyezték karanténba, mert egyik utasánál, aki korábban Hongkongban kiszállt, kimutatták a tüdőgyulladást okozó új koronavírust. Az 56 országból származó utasok és a személyzet tagjai még tíz napig nem hagyhatják el a hajót.

620 fertőzött Dél-Koreában

Dél-Koreában csaknem kétszeresére, 620-ra nőtt a koronavírus gyanúja miatt karanténban tartott és folyamatosan vizsgált betegek száma, miközben a megerősített fertőzéses esetek száma továbbra is 24 - közölték szombaton a dél-koreai hatóságok. Január 3. óta 1701 embert vizsgáltak meg az országban koronavírus gyanújával, és 1057-nél a vizsgálat eredménye negatív lett.

Az Egyesült Arab Emírségek azt közölte szombaton, hogy két újabb fertőzést fedeztek fel az országban, így hétre nőtt az esetek száma az emírségekben. Thaiföld hét új fertőzéses esetről számolt be, így a fertőzöttek száma ott 32-re nőtt szombatra.