Lemondott a skót pénzügyminiszter, miután kiderült, hogy egy 16 éves fiút zaklatott

Derek Mackay, skót pénzügyminiszter
EDINBURGH, SCOTLAND - FEBRUARY 19: Scottish Finance Secretary Derek Mackay listens as Public Finance Minister Kate Forbes opens a debate in the Scottish Parliament on tax rate resolution, on February 19, 2019 in Edinburgh, Scotland. Powers to set income tax rates have now been devolved to the Scottish Government. (Photo by Ken Jack/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lemondott a skót pénzügyminiszter, miután kiderült, hogy feltehetőleg szexuális célzattal zaklatott egy 16 éves fiút. Rendőrségi nyomozást javasolnak az ügyben a szakértők.
Vágólapra másolva!

Derek Mackay, a skót pénzügyminiszter fél éven keresztül zaklatta a fiút, amely idő alatt legalább 270 üzenetet küldött neki.

Az üzenetváltás során

a fiú közölte korát a miniszterrel, és felszólította, hogy ne próbálkozzon semmivel, ennek ellenére Mackay közös vacsorára és rögbimeccsnézésre hívta.

Ezen felül az üzenetlistából az is kiderül, hogy Mackay többször utalást tett a fiú számára az iránta való vonzalmáról. Például egyszer azt mondta a fiúnak, hogy tetszik neki az új frizurájával, egy másik alkalommal pedig azt mondta neki, hogy "helyes".

Derek Mackay, a skót pénzügyminiszter, aki egy 16 éves fiú zaklatása miatt lemondott Forrás: Getty Images/Ken Jack

A Scottish Sun értesülései szerint a 42 éves pénzügyminiszter teljesen

véletlenül találkozott a 16 éves fiúval egy rögbimeccsen, ezért később ezzel a témával próbált a közelébe férkőzni.

Egy beszélgetésükből például kiderül, mikor a fiú arra kérte Mackayt, hogy magyarázza el neki a rögbi szabályait, akkor a miniszter azt reagálta, ehhez találkozniuk kell, mert úgy könnyebb lenne.

A kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) pénzügyminiszterét - aki

2013-ban vállalta fel homoszexualitását – sokan esélyesnek tartották arra, hogy később miniszterelnöki pozíciót is betöltsön.

A nyilvánosságra jutott eset kapcsán azonban benyújtotta lemondását a skót miniszterelnöknek, Nicola Sturgeonnak. Ezt követően elnézést kért a párttársaitól, a választóiktól és a fiú szüleitől, akik a lemondását követelték.

Derek Mackay elmondta, sajnálja, hogy csalódást okozott, ostobán viselkedett, de vállalja a felelősséget a tetteiért.

Derek Mackay, skót pénzügyminiszter 2013-ban vallotta be nyilvánosan, hogy homoszexuális Forrás: AFP/Andy Buchanan