Iszlamisták késeltek meg három turistát a Maldív-szigeteken

Maldív-szigetek, késelés
Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam dzsihadistái egy negyvennégy éves ausztrál és két kínai állampolgárt késeltek meg a Maldív-szigeteken. A rendőrség megerősítette a támadást, az áldozatok sérülése szerencsére nem súlyos.
Vágólapra másolva!

A támadás kedden este történt a fővárostól, Malétől nem messze lévő Hulhimalé szigetén. A rendőrség csütörtökön három embert tartóztatott le.

Egy radikális csoport, azt állítva, hogy kapcsolatban áll az Iszlám Állammal, egy online videóban vállalta a felelősséget a támadásért. A videóban három maszkos férfi a hitetlen maldív kormányt szidja. Állításuk szerint

még több támadás várható,

és nem véletlenül az ország létfontosságú idegenforgalmi szektorának akarnak ártani a külföldieket célba vevő támadással.

A rendőrség még vizsgálja, hogy a felvétel mennyire hiteles - írja a The Guardian.

Azim Zahir szélsőségesekkel foglalkozó szakértő szerint a Maldív-szigetekről többen csatlakoztak az Iszlám Állam terrorszervezethez a lakosság számához képest arányosan, mint bárhonnan máshonnan a világon.

Zahir elmondta, hogy a hivatalos adatok alapján 173 szélsőséges társult a dzsihadistákhoz, szerinte azonban a tényleges szám 200 és 300 között lehet.