Európából is milliókkal támogathatják a palesztin terrorizmust

Berlin, demonstráció, tüntető, zászló
Berlin, 2017. december 8. Palesztin zászlókat lengető tüntetők a Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálem státuszáról tett bejelentését ellenző tiltakozáson a berlini Brandenburgi kapunál 2017. december 8-án. Két nappal korábban Trump bejelentette, hogy az Egyesült Államok Tel-Aviv helyett Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Vágólapra másolva!
Több európai ország által támogatott palesztin álcivil szervezetnek is van kapcsolata a Palesztin Nemzeti Felszabadítási Fronttal, amelyet az Egyesült Államok, az Európai Unió és Izrael terrorszervezetként tart számon – számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség az amerikai Algemeiner Journal által nemrég publikált izraeli tanulmányra hivatkozva. Az NGO Monitor szerint éves szinten 100 millió dolláros összegről van szó.
Vágólapra másolva!

A New York-i székhelyű Algemeiner Journal nyolc Palesztinában működő civil szervezetet nevezett meg, amelyek közeli kapcsolatban állnak a Palesztin Nemzeti Felszabadítási Fronttal (PFLP). Az amerikai hírportál az izraeli NGO Monitor friss jelentésére hivatkozva közölte ezt.

„Ezekben a szervezetekben 70 volt vagy jelenlegi munkatársnak, vezetőségi vagy közgyűlési tagnak, igazgatónak és alapítónak közvetlen kapcsolata van a PFLP-vel, amelyet terrorszervezetnek tart az Egyesült Államok, az EU, Kanada, Izrael és más országok" – olvasható a jelentésben.

– áll a dokumentumban.

A jelentés szerint ez annak a kiterjedt hálózatnak a része, amelyet a PLFP arra használ fel, hogy a civil társadalom álcája mögött hatalomhoz jusson.

Az átláthatóság hiánya oda vezetett, hogy a békére és az emberi jogokra szánt pénzt uszításra és démonizálásra használják fel,

fogalmaz a tanulmány.

Az NGO Monitor részletesen beszámol a palesztinoknak juttatott több millió dolláros kormányzati támogatásokról,

amelyek Franciaországból, Belgiumból, Hollandiából, Németországból, Írországból, Svájcból, Spanyolországból és Norvégiából érkeznek.

A kétes hátterű szervezetek az említett európai államokon kívül az Egyesült Államokból, Kanadából, Japánból, valamint az ENSZ-en és az UNICEF-en keresztül is forrásokhoz jutnak.

Gerald Steinberg, az NGO Monitor alapítója szerint

Az izraeli társaság elnöke javasolja, hogy minden érintett ország vizsgálja felül támogatási hálózatát, fagyassza be a támogatásokat és indítson független vizsgálatot.