Kimutatták a koronavírust tíz utasban egy Japánnál veszteglő óceánjárón

Diamond Princess, hajó, óceánjáró, karantén, koronavírus
The Diamond Princess cruise ship (top,C) is seen off the port of Yokohama on February 5, 2020. - At least 10 people on a cruise ship quarantined off the coast of Japan have tested positive for the new coronavirus, Japan's health minister said on February 5. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Diamond Princess üdülőhajó egyik 80 éves utasánál jelentkeztek először a koronavírusra utaló tünetek, ezért a hajót karantén alá helyezték. Kiderült, tíz másik utas is megfertőződött, őket kórházba szállították. 
Vágólapra másolva!

A Diamond Princess üdülőhajón 3700-an tartózkodnak, azért tartják karantén alatt Jokohama partjainál, mert egyik utasánál, aki korábban Hongkongban kiszállt, kimutatták a tüdőgyulladást okozó új koronavírust.

Az utasok és a személyzet tagjai közül 273 embert vírusvizsgálat alá vetettek, akik érintkezhettek a fertőző férfivel. Az eredmény szerint

tíz, 50 és 80 év közötti embernél kimutatták a fertőzést.

Egyiküknél sem mutatkoztak súlyosabb tünetek, de kórházba szállítják őket.

A Diamond Princess óceánjáró fedélzetén több mint 3000 ember várja, hogy lejárjon a két hét karantén, és végre továbbindulhassanak Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A japán kormány arra kérte az 56 országból származó utasokat és személyzetet, hogy

két további hétre még maradjanak a karanténban

- közölte Kató.

A hajó egyik utasa telefonon elmondta, közölték velük, a hajó ki fog kötni, hogy feltöltse élelmiszerkészletét és felvegyen más szükséges cikkeket.