Fejbelövéssel fenyegetik migráns rapperek az iszlámot kritizáló lányt megvédő újságírót

Vágólapra másolva!
A Charlie Hebdo című szatirikus hetilap egyik volt újságíróját, Zineb El Rhazoui-t halálosan megfenyegették egy dalban, miután nyilvánosan kiállt az iszlámot kritizáló diáklány, Mila mellett – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A 16 éves francia lány életveszélybe sodorta magát amiatt, hogy kritizálni merészelte az iszlámot, ráadásul nem talál olyan középiskolát, amely garantálni tudná a biztonságát.
Vágólapra másolva!

Tovább dagad a Mila-botrány Franciaországban, újabb halálos fenyegetéssel. Ezúttal a közismerten iszlámkritikus francia szatirikus hetilap, a Charlie Hebdo volt újságírója, Zineb El Rhazoui a célpont.

Egy dalban két migráns hátterű amatőr rapper, Issam és Walid sértegeti és fenyegeti az újságírót, akit szerintük fejbe kéne lőni egy 9 milliméteressel.

Zineb El Rhazoui a Twitteren tett közzé egy részletet a dalból, melyben nyíltan és egyértelműen fenyegetik.

Zineb El Rhazoui Forrás: TWITTER

Az újságíróban felmerült a kérdés, hogy

A két rapper a dalban szereplő "éles lőszer" kifejezéssel arra utal, hogy az újságíró még korábban kifejtette: szerinte

Ahogy arról az Origo is beszámolt a V4NA nemzetközi hírügynökség információi alapján, az úgynevezett Mila-ügy még január közepén robbant ki, amikor egy közösségi oldalon

a tizenhat éves diáklány szókimondó stílusban kritizálta az iszlám vallást és a Koránt.

Az eset után a lányt halálosan megfenyegették, és azóta sem mer iskolába járni, mert úgy érzi, hogy egyik franciaországi intézményben sem garantált a biztonsága.

Az eset kapcsán megkérdezték Nicole Belloubet igazságügyi minisztert is, akinek nyilatkozata közfelháborodást váltott ki a szekuláris Franciaországban

A macronista politikus szerint

A történtek miatt sokan kiálltak Mila mellett, többek között jobboldali politikusok is, és a már említett Zineb El Rhazoui is.