Egy iráni-svéd képviselő szerint bújtatni kell az illegális migránsokat

Daniel Riazat svéd parlamenti képviselő
Vágólapra másolva!
Daniel Riazat, a szélsőbaloldali Vänsterpartiet (V) párt iráni migráns hátterű parlamenti képviselője a közösségi oldalán arra szólította fel a svédeket, hogy rejtsék el a lakásaikban azokat az illegális migránsokat, akiknek a menedékkérelmét elutasították, és így kitoloncolásra ítélték őket. A politikus tehát törvényszegésre bíztat.
Vágólapra másolva!

A 28 éves Daniel Riazat Irán fővárosában, Teheránban született, ahonnan a szüleinek azért kellett eljönniük még 2000-ben, mert illegális kommunista tevékenységet folytattak.

Daniel Riazat Forrás: Facebook

Riazat a szélsőbaloldali, kommunista gyökerű Vänsterpartiet (A Baloldal) nevű pártban kezdett politizálni, amelynek első alkalommal 2014-ben lett a parlamenti képviselője.

A párton belül az iráni származású politikus

az oktatás témájával foglalkozik, annak ellenére, hogy még mindig nincs diplomája, hiszen félbehagyta az egyetemet.

De emellett a migrációról is kifejtette az álláspontját, írja a Breitbart London svéd forrásokra hivatkozva.

Néhány napja a Facebook-oldalán

fittyet hányva az ezzel kapcsolatos bírósági ítéletekre.

Daniel Riazat szerint a svédeknek a lakásaikban, vagy más „biztonságos" helyeken kellene elrejteniük a migránsokat az idegenrendészet elől.

Ezzel kapcsolatosan a bevándorló hátterű politikus a közösségi oldalán reagált egy konkrét esetre, ugyanis Falun városának abból az iskolájából, amelyben nem mellesleg Riazat apja dolgozik,

nemrég kitoloncolás szándékával vittek el a rendőrök egy illegálisan érkező migráns diákot.

Az iráni származású politikus pártja, a Vänsterpartiet ugyan nem tagja a kormánynak, de kívülről támogatja a szociáldemokrata Stefan Löfven miniszterelnök kisebbségi kabinetjét.