Meghalt egy koronavírus-fertőzött a Fülöp-szigeteken, ez az első eset, hogy Kínán kívül jelentettek halálesetet

Fujang, 2020. január 29.
Az utasok testhőmérsékletét ellenőrzik egészségügyi dolgozók az Anhuj kínai tartománybeli Fujang egyik vasútállomásán 2020. január 29-én. A kelet-kínai Vuhan nagyvárosban január elején felismert, tüdőgyulladást okozó koronavírus h
Fujang, 2020. január 29. Az utasok testhőmérsékletét ellenőrzik egészségügyi dolgozók az Anhuj kínai tartománybeli Fujang egyik vasútállomásán 2020. január 29-én. A kelet-kínai Vuhan nagyvárosban január elején felismert, tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma 132-re emelkedett Kínában, ahol eddig hatezren fertőződtek meg a ragállyal. A kórokozó a világ több országában megjelent. MTI/AP/Chinatopix
Vágólapra másolva!
A 44 éves vuhani férfi február 1-jén halt bele a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-fertőzésbe. A férfi 38 éves felesége szintén beteg. Mindketten január 21-én érkeztek Hongkongból a Fülöp-szigetekre.
Vágólapra másolva!

A manilai vezetés a bejelentést követően

kiterjesztette a beutazási korlátozásokat

a Kínából, valamint a két különleges státuszú közigazgatási területről, Hongkongból és Makaóból érkező külföldiekre. A megszorítások korábban csak a Hupej tartományból érkezőkre voltak érvényesek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint eddig csak a két kínai állampolgárnál mutatták ki a vírust a szigetországban.

A koronavírus-járvány eddig nem követelt életet Kína területén kívül,

bár világszerte több mint száz fertőzést fedeztek fel több mint húsz országban.

Az utasok testhőmérsékletét ellenőrzik egészségügyi dolgozók az Anhuj kínai tartománybeli Fujang egyik vasútállomásán Forrás: MTI/AP/Chinatopix/-

300 felett a halottak száma Kínában

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap reggeli legfrissebb összesítése szerint országosan 304 ember halt meg, és 14 380-an fertőződtek meg az új koronavírussal.

A kínai állami televízió - helyi idő szerint vasárnap reggel - arról tájékoztatott, hogy Hupej tartományban már 294-re nőtt a koronavírus áldozatainak száma. Hupejben szombaton újabb 1921 fertőzöttet regisztráltak, így számuk 9074-re gyarapodott. A tartományi székhelyen,

Vuhanban eddig összesen 224 ember halt meg a vírustól.


A tartomány gyakorlatilag karantén alatt áll, területén közlekedési zárlatot rendeltek el. A helyi hatóságok a járvány terjedésének megelőzésére február 13-ig meghosszabbították a kínai holdújévi szünetet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította csütörtökön az új koronavírus által Kínából indult járványt. Világszerte több mint száz fertőzést fedeztek fel több mint húsz további országban.