Mégis partner nélkül utazik az űrbe a japán milliárdos

Vágólapra másolva!
Nem keres már partnert az a japán milliárdos, aki az űrből szerette volna villággá kürtölni, hogy mennyire szereti társát, akit pályázat útján akart kiválasztani. 
Vágólapra másolva!

Meggondolta magát és majdnem 28 ezer pályázat beérkezése után csütörtökön leállította a tévés partnerkeresést űrutazásához Maezava Juszaku japán milliárdos - számolt be róla a BBC hírportálja.

A 44 éves üzletember, aki tavaly novemberben 900 millió dollárért (270 milliárd forint) adta el a Zozo online divatkereskedését, húszévesnél idősebb, egyedülálló nőket keresett a műsorba, amelyet az AbemaTV streamingszolgáltatón lehet volna követni Japánban.

- írta a jelentkezőket toborzó oldalon január közepén Maezava, aki Elon Musk SpaceX vállalatának első magánutasaként, a tervek szerint 2023-ban kerüli meg a Holdat.

A Telihold szerelmesei című show-ba jelentkező nőknek érdeklődniük kellett az űrutazás iránt és képesnek kellett lenniük a felkészülésre is - olvasható a weboldalon.

A jelentkezés január 17-én zárult, a tervek szerint Maezava március végén választotta volna ki a partnerét.

Azonban csütörtökön azt mondta, "érzései vegyesek", így kiszállt a keresésből és a műsorból.

Az űrutazásról nem mondott le, de partner nélkül fog felszállni.

A tévéműsor nem az első feltűnést keltő akciója az excentrikus milliárdosnak: január elsején azt jelentette be, hogy Twitter-követői között véletlenszerűen válogatva szétoszt egymilliárd jent, így 1000 ember fog egymillió jennel gazdagodni. A milliárdos arra kíváncsi, boldogabbá teszi-e a felhasználókat a pénz.