Megölt egy keresztény férfit egy szíriai muszlim Németországban, mert félt, hogy áttéríti húgát

Vágólapra másolva!
A keresztény férfi és gyilkosa barátok voltak. A muszlim migráns azért végzett vele egy parkolóban, mert a húgának udvarolt. A 2015-ös, tömeges méretet öltő migrációs hullám óta egyre gyakoribbak az úgynevezett becsületgyilkosságok Németországban is, amelyekről a német újságok nagy része nem számol be – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A becsületgyilkosság során akkor ölnek meg egy családtagot, ha megsértette a család becsületét, a közösség vagy a hit elveit.

Ez akkor szokott előfordulni, amikor az egyik családtag visszautasít egy "elrendezett" házassági ajánlatot vagy olyan kapcsolatot tart fenn, amit a család nem fogadott el,

házasságon kívüli szexuális kapcsolatot létesít, szexuális erőszak áldozatává válik, vagy homoszexuális kapcsolatban él.

Bár a becsületgyilkosságok leginkább a muszlim országokban fordulnak elő, a világ más tájain is vannak rá példák.

Forrás: V4NA

A BBC szerint

évente körülbelül 20 ezer nőt gyilkol meg a saját családjuk.

Ráadásul a BBC ázsiai hálózata által készített felmérés szerint a megkérdezett 500 ázsiai közül minden tizedik megbocsájthatónak tartja a becsületgyilkosságokat.

A migrációval együtt a becsületgyilkosságok is megjelentek Európában.

Az más kérdés, hogy például a német mainstream média mindig is igyekezett ezeket eltitkolni.

Hanauban egy szíriai migráns azért késelte halálra a terhes nővérét egy konyhakéssel, mert azt gyanította, hogy olyan férfitől van a gyereke, aki szégyent hozna a családra.

A brutális gyilkosságban a magzat is meghalt.

Münsterben egy 36 éves libanoni férfi azért került a bíróság elé, mert azt hitte, felesége el akart tőle válni. A férj tévedett, ám ez már csak az után derült ki, hogy feleségét a nyakán és a mellkasán is több késszúrással kivégezte. A három gyereket nevelő anya megöléséért 12 évet kapott.

Kielben egy török migráns került a bíróság elé, miután szándékosan térdkalácson lőtte feleségét féltékenységből. A férfi bevallotta,

De a legemlékezetesebb eset Hamelin városában történt, ahol az elkövető, Nurettin B. autóba szállt a kétéves kisgyerekével, hogy elmenjen a feleségéért. Rövidesen az után, hogy feleségét meglátta az utcán, a férfi kiszállt a kocsiból, és

egy 12 centiméteres pengét szúrt a mellkasába, koponyáját egy ütéssel elrepesztette, majd nyaka köré tekert egy kötelet, amit a vonóhorogra erősített.

Ezután nagyjából 80 km/óra sebességgel végigvonszolta a város utcáin. Mindeközben kétéves gyereke a hátsó ülésről nézte végig mindezt. A nő súlyos sérülései ellenére túlélte az esetet, a bíróságon már ő tanúskodott férje ellen.

A legfrissebb rémtörténet pedig Salzgitterben játszódott le.

Egy ott élő muszlim migráns szó szerint kivégezte egy parkolóban a saját iraki keresztény barátját, amikor megtudta, hogy 25 éves húgának udvarol.

A 33 éves férfi most állt a braunschweigi bíróság elé, amely egyelőre még azt sem tudja, hogy a vádlott mikor és honnan érkezett Németországba.

A news28.de szerint a migráns tavaly novemberben egyszer már megfenyegette iraki barátját, hogy ne találkozzon a húgával. Azt gondolta, hogy a testvére a férfi miatt el fog távolodni az iszlámtól.

Az ítéletet az ügyben február 13-án hirdeti ki a bíróság.