Legalább hét halálos áldozata van az ítéletidőnek Indonéziában

földcsuszamlás Indonézia
Vágólapra másolva!
Legalább heten meghaltak és 2000 embernek kellett elhagynia az otthonát Indonéziában a heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások miatt. A mentőcsapatok munkáját nehezítik az áramkimaradások és lezárt utak.
Vágólapra másolva!

Legalább heten meghaltak és több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát Indonéziában szerdán a heves esőzések okozta árvizek és földcsuszamlások miatt - írja az ABC News.

A Szumátra északi részén található Tapanuli tartomány jelentős része víz alá került, miután a folyók kiléptek a medrükből szerda éjszaka. Agus Wibowo, a nemzeti katasztrófaelhárító ügynökség szóvivője azt mondta, hogy

a hatóságok öt holttestet találtak

Andam Dewi településnél, ahol a heves esőzések földcsuszamlást idéztek elő. Két falusit az áradás sodort el, az ő holtestüket is megtalálták.

A helyi katasztrófavédelmi hatóság vezetője azt mondta, hogy több ezer ember vesz részt a mentésben, de a munkájukat nehezítik a lezárt utak, az áramkimaradások és a katasztrófa sújtotta területek közötti nagy távolságok.

Az áradások miatt

eddig 2000 embernek kellett elhagynia az otthonát.

Indonéziában az esős évszakban több tucat ember hal meg évente az áradások és földcsuszamlások miatt. A 17 ezer szigetből álló országban a lakosság nagy része hegyvidéki területen, vagy a folyók közelében lévő termékeny síkságokon él.