Németországban is megjelent a koronavírus

védőmaszk New China virus: Death toll rises amid epidemic fear 2019-nCoV,China,Coronavirus,Guangzhou,Health,Mask,pneumonia,viru
GUAGZHOU, CHINA - JANUARY 22: Citizens wear masks to defend against new viruses on January 22,2020 in Guangzhou, China.The 2019 new coronavirus, known as "2019-nCoV", was discovered in Wuhan virus pneumonia cases in 2019, and the virus was transmitted from person to person. Currently, confirmed cases have been received in various parts of the world. Stringer / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Nem Kínában, hanem helyben, Bajoroszág tartományban okozhatta a megbetegedést a koronavírus a Kínából kiindult járvány első megerősített németországi eseténél - jelentették kedden német hírportálok a tartományi hatóságok közlése alapján.
Vágólapra másolva!

A 33 éves német férfi megbetegedése lehet

az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjed emberről emberre.

Eddig rendre olyan embereknél mutatták ki a fertőzést, akik Kínában tartózkodnak vagy a közelmúltban jártak az ázsiai országban.

A bajorországi beteg

egy autóipari cég munkatársa, egy kínai kolleganője fertőzhette meg,

aki a múlt héten részt vett egy továbbképzésen a vállalat központjában.

A sanghaji nő szervezetében hazatérése után mutatták ki a vírust. Németországi útja előtt nem sokkal meglátogatta szüleit a járvány gócpontja, Vuhan térségében.

Illusztráció Forrás: Anadolu Agency/2020 Anadolu Agency/Stringer

A bajor hatóságok most igyekeznek feltárni, hogy kivel volt kapcsolatban a kínai nő és a megfertőzött bajor férfi, akit elkülönítve ápolnak egy müncheni klinikán. Legkevesebb negyven embert vizsgálnak meg. Fertőzésgyanús esetet egyelőre nem találtak.

Magyarországon nincs beteg, és képesek azonosítani a vírust - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos. Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy

nagyon figyelni kell az alapvető higiéniai szabályokra,

javasolt a minél többszöri kézmosás, és a tüsszentési etikett betartása is.

Azt is mondta, hogy a vírus csak élő sejtekben szaporodik, így például a Kínából érkező csomagok teljesen veszélytelenek.