24 ezer levelet vitt haza kézbesítés helyett egy japán postás

posta, japán
A girl with her mother, posts a New Year card into a post box at Tokyo Chuo Post Office in Chiyoda Ward, Tokyo on Dec. 16, 2019. Japan Post Co. has begun to accept negajo, New Year's cards across the nation. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel Tokióhoz közeli otthonában egy japán postás, akit mostanra kirúgtak állásából, és jelenleg nyomozás folyik ellene - írja a BBC hírportálja.
Vágólapra másolva!

A Kanagavában élő 61 éves férfi - akinek nevét nem hozták nyilvánosságra a hatóságok - azt mondta, hogy túl sok munkával jár a levelek kézbesítése, és nem akarta, hogy alkalmatlanabbnak tűnjön fiatalabb kollégáinál.

A jokohamai postahivatal elnézést kért a történtekért, és megígérte, hogy

kikézbesítik az összes küldeményt.

A postai részleg, ahol a férfi a kézbesítés vezetőjeként dolgozott, tavaly kezdett gyanakodni egy belső ellenőrzést követően. A férfi elismerte tettét, amelynek nyomán kirúgták.

Postaláda Japánban Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yoshitaka Nishi

Később feljelentést is tettek ellene nagyjából ezer hiányzó küldemény miatt, amelynek 2017 februárja és 2019 novembere között veszett nyoma. Jelentések szerint azonban a volt postai alkalmazott

2003 óta raktározta el otthonában a kézbesítetlen küldeményeket.

Amennyiben elítélik, akár három év börtönt és nagyjából 500 ezer jen (1,4 millió forint) pénzbüntetést is kaphat.