Kínában hétfőtől leállítják a csoportos utakat bel- és külföldre egyaránt a koronavírus miatt

Jokohama, 2020. január 25.
A koronavírus terjedése miatt szájmaszkot viselnek a rendőrök Jokohama japán város kínai negyedében 2020. január 25-én, a kínai holdújév első napján. A kínai holdnaptár szerint idén január 25-én köszönt be az új év, amely az áll
Jokohama, 2020. január 25. A koronavírus terjedése miatt szájmaszkot viselnek a rendőrök Jokohama japán város kínai negyedében 2020. január 25-én, a kínai holdújév első napján. A kínai holdnaptár szerint idén január 25-én köszönt be az új év, amely az állatövek szerint jelölt tizenkét esztendő közül a patkány éve lesz. MTI/AP/Jae C. Hong
Vágólapra másolva!
A kínai hatóságok hétfőtől leállítják az összes csoportos utazást bel- és külföldre egyaránt, hogy meggátolják az új koronavírus okozta járvány terjedését - jelentette szombaton a kínai állami televízió.
Vágólapra másolva!

A tudósításban idézték a kínai idegenforgalmi társaság közleményét, amely szerint a csoportos utakat Kínán belül már pénteken beszüntették.

A koronavírus terjedése miatt szájmaszkot viselnek a rendőrök Jokohama japán város kínai negyedében 2020. január 25-én, a kínai holdújév első napján. Forrás: MTI/AP/Jae C. Hong

A kínai holdújévi ünnepek alatt, amelyek pénteken kezdődtek, rendszerint milliók kelnek útra Kínában, bel- és külföldre egyaránt.

A vírus behurcolását elkerülendő a pekingi hatóságok vasárnaptól leállítják a kínai főváros és a tartományok, valamint a Peking környéki városok közötti távolsági buszjáratokat is.

Pekingben eddig már 30 megerősített fertőzést rögzítettek,

de ezek nem mindegyike vezethető vissza Hupej tartománybeli látogatásokra - írta a Global Times című lap.

Már 41-en meghaltak a koronavírus okozta tüdőgyulladásban, és világszerte csaknem 1400-an megfertőződtek.

Súlyosnak minősítette szombaton a járvány következtében kialakult helyzetet Hszi Csin-ping kínai elnök, a Kínai Kommunista Párt politikai bizottságának ülésén, amelyen a gyorsan terjedő fertőző betegség elleni intézkedésekről tárgyaltak - jelentette az állami televízió szombaton. A kínai holdújév ünnepén tartott politbüroülésen Hszi Csin-ping azt mondta, hogy "gyorsul a járvány terjedése". A televíziós tudósítás szerint a forrásokat és szakembereket a súlyos esetek kezelésére kijelölt kórházakba összpontosítják, nem fogják elhalasztani a gyógykezelést anyagi okokból, és biztosítják a szükséges gyógyászati anyagokat a fertőzés gócpontjába, Hupej tartományba és annak székvárosába, Vuhanba.
Franciaország állampolgárainak evakuálását tervezi Vuhanból - írta szombaton a The South China Morning Post című kínai lap.