Öngyilkos lett egy férfi a szerb parlament lépcsőjén

Szerbia, parlament lépcsője, öngyilkosság
Vágólapra másolva!
Öngyilkosságot követett el egy középkorú férfi csütörtökön a szerb parlament lépcsőjén - közölte a belgrádi belügyminisztérium. Korábban Vlajko Stojiljkovic volt belügyminiszter követett el itt öngyilkosságot.
Vágólapra másolva!

Az ismeretlen férfi pisztollyal lőtte agyon magát, és még a helyszínen meghalt. Személyazonossága, illetve egyéb részletek a tett lehetséges hátteréről egyelőre nem ismertek.

Ez már a második alkalom, hogy valaki öngyilkos lett a belgrádi törvényhozás épülete előtt.

2002 áprilisában Vlajko Stojiljkovic volt belügyminiszter követett el ott öngyilkosságot, miután a parlament elfogadott egy törvényt, amely lehetővé tette a gyanúsítottak kiadását a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszéknek.

Az egykori tárcavezető Slobodan Milosevic volt szerb és jugoszláv elnök egyik legelkötelezettebb híve volt, és Koszovóban albánok ellen elkövetett háborús bűncselekményekkel vádolták.

Milosevicet két hónappal később adták át a hágai bíróságnak. A volt szerb és jugoszláv elnök az ellene folyó eljárás során halt meg a törvényszék börtönében.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!