Halálos fenyegetéseket kap egy iszlámot kritizáló tinédzser

Folyamatosan zaklatják és fenyegetik
Vágólapra másolva!
Közösségi oldalon osztott meg egy videót egy francia tinilány, amelyben erősen kritizálja az iszlámot. Azóta folyamatosan zaklatják, sőt halálos fenyegetést is kapott. Sokan kiálltak mellette, politikusok is, de az eset óta nem mer iskolába menni, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Alaposan felbosszantotta az iszlám híveit egy tizenhat éves francia tinédzser, a Lyonban élő Mila, aki az egyik közösségi oldalon egy élő beszélgetés keretében igencsak szókimondó stílusban kritizálta az iszlámot. A videó megjelenése óta több száz fenyegetést kapott muzulmán internetes felhasználóktól, melyekben mocskos szukának, koszos franciának nevezik a fiatal lányt, de olyan is volt, aki azt írta, hogy felkeresi a lányt, és elvágja a torkát.

A szabadidejében énekléssel foglalkozó, leszbikusságát nyíltan felvállaló lány bírálta a Koránt, mely szerinte csak a gyűlölködésről szól, állítása szerint gyűlöli a vallást, és az iszlám sz*r. Azt mondta, ő nem rasszista, nem az emberekkel, csupán a vallásukkal van baja. A Bellica internetes oldalnak adott interjújában Mila elmondta, hogy percenként 200 gyűlölködő üzenetet kap, valamint a lakcímét is nyilvánosságra hozták. A feldühödött iszlamisták bosszújától tartva a lány már iskolába sem mer menni.

Folyamatosan zaklatják és fenyegetik Forrás: V4NA

A zaklatási ügy kapcsán sok internetfelhasználó felháborodott, és kiálltak a lány mellett #JeSuisMila (Mila vagyok) hashtaggel, emlékeztetve arra, hogy Franciaországban az istenkáromlás nem illegális. Néhány politikus, többek között Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés elnöke és Jean Messiha egyiptomi származású szélsőjobboldali politikus is szimpatizál a lánnyal, kialakult azonban a #JeNeSuisPasMila (nem vagyok Mila) hashtaggal jelölt ellentábor is.

Marine Le Pen a Twitteren a következőt írta az eset kapcsán: "Ennek a fiatal lánynak a szavai a Charlie (Charlie Hebdo szatirikus francia hetilap, mely rendszeresen közöl iszlámellenes ironikus hangvételű cikkeket, és amelynek szerkesztősége ellen ezért 2015-ben iszlamista terroristák 12 halálos áldozatot követelő támadást hajtottak végre) karikatúráinak szóbeli kifejezése, sem több, sem kevesebb. Lehet, hogy közönséges a stílusa, de az elfogadhatatlan, hogy valakit csupán ezért halálra ítéljenek a 21. században".