Puszta kézzel ölte meg az apa a gyerekére támadó prérifarkast

farkas
Prérifarkas (Canis latrans)
Vágólapra másolva!
A prérifarkas korábban egy idős nőre és a kutyájára támadt, majd pár órával később egy gyereket próbált elragadni. Az apa azonban résen volt, és puszta kézzel ölte meg az állatot - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

Az amerikai New Hampshire rendőrségére több hívás is befutott hétfőn délelőtt, miután egy prérifarkas több emberre rátámadt. Először egy autóból fényképezték le, majd az állat egy 62 éves nőre és a kutyájára támadt, végül egy kisfiút próbált elragadni - írta a portál.

A támadások reggel 8:40 és 11 óra között történtek. A prérifarkas akkor támadt a kutyára, amikor a nő kinyitotta az ajtót. A kutya visszamenekült a házba, az idős nő pedig elkergette az állatot, noha az megharapta, a nő kórházba is került. A kutyát is beoltották később veszettség ellen.

Két órával később ugyanez a prérifarkas

egy két éves kisfiúra támadt, azonban az apa birokra kelt az állattal, és megfojtotta.

"Ilyenkor nem gondolkodsz, az ösztönök lépnek működésbe" - mondta utóbb az apa, aki ütötte, rúgta, végül belenyomta az állat fejét a hóba, és megfojtotta. Az apa az alkarján és a mellkasán is megsérült.

Prérifarkas (Canis latrans) Forrás: Wikimedia Commons

A prérifarkas-támadások viszonylag ritkának számítanak, még azokon a területeken is, ahol nagyobb számban élnek az állatok - mondta később egy állatvédő szervezet.

A prérifarkas fél az embertől, és többnyire elmenekül előle. Abban az esetben, ha az állat nem mutat félelmet, annak tudható, hogy részben megszokta az embereket, valamint rájár a háziállatoknak kihelyezett élelemre és az élelmiszerhulladékra is.