Leomlott egy híd Indonéziában, kilenc ember meghalt

Indonézia, híd, gyaloghíd
Indonesian people search for victims after a footbridge collapsed in Padangguci, Bengkulu on January 20, 2020. - Nine people drowned and another was missing after a bridge collapsed on Indonesia’s Sumatra island, the disaster agency said on January 20. (Photo by NOPRIANTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Eddig kilenc ember holttestét mosta partra a folyó, miután vasárnap egy turistacsoport alatt összeomlott egy gyaloghíd Indonéziában, és sokan a vízbe zuhantak. A csoport tagjai között sok diák volt, az áldozatok között van egy 14 éves gyerek is.
Vágólapra másolva!

A holttesteket az egykori gyaloghídtól 20 kilométerre sodorta az áramlat.

Az erős vízfolyás miatt szinte

semmi esély arra, hogy a kutató-mentő csapatok túlélőket találnak.

Húsz ember csodával határos módon megúszta a balesetet, őket nem ragadta el a gyors sodrású folyó. Egy embert kórházban ápolnak, súlyos sérülésekkel - írja a Sky News.

Gyakorlatilag semmi esély rá, hogy túlélőket találjanak a folyóban Forrás: AFP/Noprianto

Ujang Syafiri, a helyi katasztrófavédelmi szervezet vezetője azt mondta, legalább 30 turista állt a hídon, amikor az összeomlott alattuk.

A csoportban sok volt a gyerek,

akik egy közeli erőműnél voltak bejáráson. A katasztrófát valószínűleg az okozta, hogy túl sokan próbáltak meg egyszerre fotózkodni a hídon, és néhányan erősen rázták az ingatag hidat.

Ujang Syafiri megjegyezte, a híd elsősorban a helyi gazdáknak épült.