70 méteres bungee jumping toronyból dobtak ki egy malacot - videó

malac bungee jumping Kína
Vágólapra másolva!
Egy 68 méteres toronyból löktek le egy disznót egy kínai vidámparkban, hogy így népszerűsítsék az új bungee jumping tornyot. Az eseten felháborodtak az internetezők, végül a parknak elnézést kellett kérnie.
Vágólapra másolva!

Felháborodtak az internetezők egy kínai vidámpark marketing akcióján. A csunkingi Meixin Red Wine Town ugyanis egy disznót kényszerített bungee jumpingra, hogy ezzel népszerűsítsék a parkba felhúzott 68 méteres ugrótornyot - írja a BBC.

A közösségi oldalon közzétett videón látható, ahogy

a 75 kilós állatot megkötözve felcipelik a toronyra, majd lelökik onnan.

A felvételekből az nem derül ki, hogy az ugrás után mi történt az állattal, azonban a helyi lapok szerint a parkból egyenesen a vágóhídra vitték.

Elnézést kért a park

A figyelemfelkeltő videónak szánt alkotás részben beváltotta a hozzáfűzött reményeket, igaz talán nem úgy, ahogy azt a park marketingesei elsőre gondolhatták. Az internetezők körében ugyanis komoly felháborodást keltett a január 18-án készült videó.

- írta az egyik kommentelő. Mások szerint az állatok étkezési célú leölése és az állatkínzás két különböző dolog.

Az ügyben már a PETA állatvédő szervezet is megszólalt. Jason Baker, alelnök a BBC-nek azt mondta, hogy a sertések ugyanúgy érzik a félelmet és a fájdalmat, mint az emberek, ezért

ennek az ízléstelen PR-akciónak illegálisnak kéne lennie.

Végül a park vezetősége elnézést kért a videóért. Mint írták, megértik a kommentelők felháborodását, és azt is hozzátették, a jövőben fejleszteni fogják a marketing tevékenységüket, hogy jobb szolgáltatást nyújthassanak.