Példátlan brutalitással vernek tüntetőket a párizsi rendőrök - videó

Vágólapra másolva!
45. napja tart Macron elhibázott nyugdíjreformja ellen a tüntetéssorozat és a sztrájk. Annak ellenére, hogy egy hete a legvitatottabb részét a nyugdíjtervezetnek a francia kormány visszavonta (a teljes nyugdíj nem csak a 64. életévéig dolgozóknak jár majd). De későn hátráltak meg, most már az egész törvényt vissza akarják vonatni a sztrájkolók. Szombaton ismét tüntettek a sárgamellényesek is. De most nem feketemaszkos, szélsőbaloldali anarchisták keveredtek közéjük, nem is szélsőséges, radikális muszlimok (ami korábban gyakran előfordult), hanem egyetemisták és sztrájkolók. Vagyis, ideális ellenfelei a rendőröknek, tőlük nem kell félniük. Nem is féltek, az alapvetően békés tüntetőket páratlan kegyetlenséggel verték, kínozták. Mutatjuk a videofelvételeket.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt többször megírtuk, a francia rendőrség a sárgamellényesek most már több mint egy éve tartó tüntetéssorozatára, illetve a másfél hónapja tartó sztrájkra kétféleképpen reagál. A sárgamellényeseket gyakran minden indok nélkül összeverik, a feketemaszkos, botokkal felfegyverkezett szélsőbaloldali anarchistákkal és a franciákat szidó rigmusokat kiabáló, agresszív radikális muszlimokkal pedig erélytelenek. Hiszen tőlük félnek. A tegnapi tüntetésen a sárgamellényesek mellett főleg fiatalok tüntettek, alapvetően békésen - így a rendőrök velük rendkívül bátrak voltak (kegyetlenek, pontosabban). Ahogy hallatszik, egy asszony hiába kiabál, hiába próbál egy másik rendőrtől segítséget kérni, egy másik rendőr ököllel veri egy tüntető arcát, rátérdel, a videófelvétel bizonyítéka szerint szabályosan kínozza.

Ezen a felvételen is kegyetlenül bánnak a párizsi rendőrök a tüntetőkkel. A Le Figaro által közzétett képeken az is látszik, hogy a fiatalok kifejezetten félnek a rendőröktől.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint eljárást indítanak a rendőrök ellen. Ez egyébként gyakran megtörténik, de igazi következménye a rendőri brutalitásnak ritkán van Macron Franciaországában.

Vasárnap egyébként több tízezres tüntetés volt Párizsban, ismét, de ezúttal a túlságosan megengedő, ultraliberális bioetikai törvény ellen tiltakoztak.