Levadásztak egy túlsúlyos terrorista prédikátort Moszul mellett - nem fért be a rendőrkocsiba - fotók

Vágólapra másolva!
A férfi számtalan, az Iszlám Állammal szembenálló tudós és egyházi személy kivégzéséért, illetve nemi erőszak, emberrablás és rabszolgák eladásának "megrendeléséért" felelős.
Vágólapra másolva!

Az iszlámban a mufti a törvénytudó prédikátor, vagyis az, aki az Iszlám törvényeinek helyes magyarázatát elválasztja a helytelentől. Azonban Abu Abd Al-Bari, akit az iraki különleges egységek a napokban fogtak el a Moszul melletti búvóhelyéről, nem csupán egy jámbor prédikátor. Jogosan illik rá az ISIS terroristája kifejezés is.

Moszul több mecsetében gyújtó hangú fatwákat (vallásjogi döntéseket) hirdetett és ezért felelősnek tartják számtalan, az Iszlám Állammal szembenálló tudós és egyházi személy kivégzéséért. rabszolgaság, nemi erőszak, emberrablás és rabszolgák eladásának "megrendeléséért", még ha ezeket személy szerint nem is ő követte el. Az általa kibocsájtott fatwa miatt tették a földdel egyenlővé Yunus próféta sírját Moszulban, egy ősi kulturális helyszínen.

Forrás: V4NA

A férfit a helyi ISIS egyik legbefolyásosabb és legtekintélyesebb személyiségének tekintették. Miután elfogták, csak az okozott bonyodalmat, hogy a terjedelmesre hízott mufti nem fért be a rendőrautóba. Emiatt egy teherautó platóján vitték a börtönbe.