Feministák és LMBT-aktivisták könnygázzal és ököllel támadtak a konzervatív életvédők konferenciája résztvevőire Rennes-ben

Vágólapra másolva!
Néhány napja írtunk arról az Origón, hogy az Alliance Vita konzervatív életvédő szervezet teljesen pozitív reklámjait nem engedi a baloldali párizsi főpolgármesteri hivatal megjelentetni a buszokon. Az álságos magyarázat: ők semlegesek... Most újabb balliberális botrány a teljesen legálisan működő szervezet ellen: legalább száz feminista és LMBT-aktivista rájuk támadt, amikor éppen "Mi is az élet értelme?" címmel konferenciát tartottak Rennes-ben. Könnygázzal, ököllel támadtak az életvédőkre. Rendőröket kellett hívni, de a konferenciát végül nem tudták megtartani. 
Vágólapra másolva!

forrás: Twitter/Alliance Vita

A békés, intellektuális konferencia közben törték az előadókra és a hallgatókra az ajtót az agresszív aktivisták Rennes-ben. Az Alliance Vita közel harminc éve működik, eddig köztisztelet vette körül Franciaországban, még azok részéről is, akik nem értettek egyet velük. Az Alliance Vita például a béranyaság, a meleg emberek örökbefogadási jogai és az indok nélküli mesterséges megtermékenyítés ellen foglal állást, több kérdésben a szervezethez közeli álláspontot fogalmazott meg Francois Fillon volt jobbközép elnökjelölt, Nicolas Sarkozy egykori miniszterelnöke.

A szélsőséges feministák és leszbikus-meleg-biszexuális-transznemű aktivisták - minden alap nélkül - azt állították, hogy a konferencia homofób, szexista és transzfób lesz. És azt is bejelentették, hogy a következő három előadássorozatot is meg fogják akadályozni. Tehetik, ameddig a Városháza és a rendőrség engedi, hogy egy törvényes szervezet törvényes konferenciáját anarchisták szétverjék.

Az Alliance Vita regionális vezetője a francia közszolgálati rádiónak azt mondta, hogy többüket megverték a szélsőbaloldali aktivisták, ököllel ütötték őket, és volt, akit könnygázzal lefújtak. Az éppen ott tartott papírokat a terembe betörő aktivisták széttépték.

A konferenciát fel kellett függeszteni.