Kilencéves kisfiú mentette meg a nagymamája életét

Vágólapra másolva!
A 9 éves, walesi Kian Aliffe épp a nagymájával volt otthon, amikor az asszony fürdés közben agyi ödémát kapott. A nagymama a kisfiú talpraesettségének köszönheti az életét.
Vágólapra másolva!

A fiú zajt hallott a fürdőszobából, amikor a nagymamája éppen fürdött. Többször is bekopogott, de nem kapott választ, ezért végül benyitott.

Az asszony teljesen elmerült a vízben, egész testében remegett, a szemei nyitva voltak, de nem reagált semmire.

Kian Aliffe nagyon megrémült, de aztán eszébe jutott egy Youtube videó, amin egy kislányt mentettek ki egy medencéből. Kiemelte nagymamája fejét a vízből és leengedte a vizet a kádból. Miután meggyőződött róla, hogy az nagymamája biztonságban van és lélegzik, egy törölközővel betakarta és átrohant a szomszédba segítségért.

Ott viszont nem nyitottak neki ajtót, ezért egyedül kellett felhívni a segélyhívót.

A diszpécser egyből mentőt küldött. Szinte a mentőkkel egyszerre érkezett meg a fiú anyja is, aki nem tudott semmit a történtekről. Elmondása szerint ahogy meglátta a fiút tudta, hogy baj van. Óriási szerencse, hogy a fiú zajt hallott a fürdőszobából, mert egyébként halláskárosult.

A nagymama még időben kórházba került, agyi ödémát kapott. Most még kórházban lábadozik, de az orvosok szerint teljesen fel fog épülni - írja a Daily Mail.

A fiú elmondása szerint akkor esett a legjobban pánikba, amikor nem talált egy felnőttet sem, aki segített volna neki. Attól tartott, hogy ha ő hívja fel a segélyhívót, akkor nem veszik majd komolyan.