Rengeteg pénzt vett fel a bankból a Kuciak-gyilkosság megrendelője

2020.01.13. 19:23

Ján Kuciak oknyomozó újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának híre előtt egy nappal 50 ezer eurót vett fel a bankból Marian Kocner, aki megbízást adott a gyilkosságra. A pénzfelvételről egy biztonsági kamera felvételeket készített – írja a Paraméter.

Marian Kocner, akit Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya megölésének megrendelésével vádolnak, 50 ezer eurót vet fel a Tatra bankból 2018. február 27-én, vagyis egy nappal azelőtt, hogy nyilvánosságra került volna a gyilkosság. A felvételt a bank biztonsági kamerái felvették. A képeket a Dennik N hozta nyilvánosságra. 

Szlovák lapértesülések szerint a gyilkosság vádlottjai több pénzt akartak, ezt alátámasztotta a másik két vádlott vallomása is. Másfél hónappal a letartóztatása előtt Marian Kocner megint elment a bankba, akkor 300 ezer eurónyi készpénzt vehetett fel.

A kettős gyilkosság megrendelésével vádolt Marián KocnerForrás: MTI/EPA/Jakub Gavlák

Ahogy korábban írtuk, a korrupciós ügyek feltárásán dolgozó Jan Kuciaknak és jegyesének holttestét 2018. február 21-én találták meg az otthonukban. A gyilkosság után tüntetéssorozat indult, Robert Fico kormányfő pedig lemondott.