Idén már 40 ezer embert kellett evakuálni bombariadó miatt Moszkvában

News, Már esik a hó Magyarországon! Ezzel a három fotóval készülj rá
Moszkva, 2014. december 25. A moszkvai Vörös tér és a Kreml (b) erős hóesésben 2014. december 25-én. A nagy havazás miatt több mint száz járatot töröltek az orosz főváros három nemzetközi repülőterén. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)
Vágólapra másolva!
Idén eddig mintegy 2500 moszkvai objektum címére érkezett névtelen bombafenyegetés, aminek következtében több mint 40 ezer embert kellett evakuálni - közölte az Interfax hírügynökség hétfőn jól értesült forrásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az Interfax informátora szerint a fenyegetések a téli ünnepeket követően január 8-án kezdődtek újra. Mintegy száz közoktatási intézménnyel kapcsolatban futott akkor be a hatóságokhoz robbantásra figyelmeztető, utóbb hamisnak bizonyult értesítés. Mivel aznap még tartott a tanítási szünet, az érintett épületeket nem ürítették ki.

Az ezt követő két napon azonban már 40 ezer embert kellett kimenekíteni az utcára.

Oroszországban a hatóságok 2017-ben több millió embert kényszerültek evakuálni nyilvános helyekről hasonló, robbantásos merényletre figyelmeztető üzenetek miatt. A

riasztások akkor is hamisnak bizonyultak.

Fenyegetések tavaly januárban is érkeztek forgalmas intézményekbe, majd november 28-tól újabb masszív hullám kezdődött.

Emiatt 2019 végén 1,1 millió embert kellett kimenekíteni.

A moszkvai Vörös tér és a Kreml erős hóesésben 2014. december 25-én Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

A fenyegetések száma december 19-én érte el a tavalyi rekordot, akkor 170 ezer embert evakuáltak a moszkvai iskolákból, bölcsődékből, kórházakból, repülőterekről és metróállomásokról. A Megváltó Krisztus-bazilikát az előző év utolsó heteiben kilenc alkalommal kellett kiüríteni.