Szőrnövesztéssel hívják fel nők a figyelmet a klímaváltozásra

Vágólapra másolva!
A novemberi szőrnövesztési mozgalom után most itt az úgynevezett „januhairy", aminek keretében a nők nem szőrtelenítenek egész hónapban. Az újvilági mozgalom célja pedig a klímaváltozás elleni küzdelem, amit a jelek szerint a nők most a borotva eldobásával próbálnak meg elérni. Írja a V4NA Nemzetközi Hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Szőrnövesztéssel a klímaváltozás ellen – akár ez is lehetne a szlogenje annak a mozgalomnak, ami januárban kezdődött a nők körében. Az úgynevezett „januhairy" részeként ugyanis most a mozgalomban résztvevő nők nem szőrtelenítenek egész januárban, mindezt persze egy liberális célért, a klímaváltozás elleni harcért teszik.

A túlzásba vitt klímahisztéria így már úgy tűnik begyűrűzött a női testiség kérdéskörébe is.

A nőket például arra bíztatják, hogy ne vegyenek eldobható borotvát, mivel az is káros a környezetre.

A januhairy mozgalom viszont nem egy teljesen új jelenség, azt ugyanis tavaly januárban indította el egy dráma tagozaton tanuló egyetemi diák egy előadás miatt.

Azóta aztán mondhatni nemzetközi mozgalommá nőtte ki magát, idén pedig már külön célt is alakítottak ki neki, egészen pontosan a nem szőrtelenítő nők a TreeSisters jótékonysági alapítványnak gyűjtenek pénzt, amelynek célja az erdők védelme, illetve azok újratelepítése.

Ráadásul nem is lenne igazi a januhairy kampány, ha csak a nőkre vonatkozna, ezért a közösségi médiában direkt úgy jelentették be a mozgalmat, mint ami magába foglal mindenféle nemű embert.