Szijjártó Péter: Nem szabad, hogy eszkalálódjon a közel-keleti konfliktus

SZIJJÁRTÓ Péter
New York, 2019. november 19. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar-Amerikai Columbus Magántőkealap bejelentésén New Yorkban 2019. november 19-én. MTI/KKM/Borsos Mátyás
Vágólapra másolva!
Azt várják el az ENSZ-től, mint a béke és biztonság globális garantálásért felelős legnagyobb nemzetközi szervezettől, hogy végre ne a migráció fogadatlan prókátoraként lépjen fel, hanem azzal foglalkozzon, ami valóban a dolga - minderről Szijjártó Péter beszélt New Yorkban az iráni válság kapcsán.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ-nek fel kell lépnie a közel-keleti feszültség csillapítása érdekében, hozzá kell járulnia az iráni-amerikai konfliktus mielőbbi megnyugtató rendezéséhez - jelentette ki Szijjártó Péter New Yorkban, a világszervezet fennállásának 75. évfordulója alkalmából rendezett nyílt vitán.

Felszólalásában a külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy Magyarországot egyértelműen aggodalommal töltik el a térségbeli fejlemények, az ország abban érdekelt, hogy ne eszkalálódjon a régiót terhelő konfliktus.

Szijjártó Péter: Magyarországot egyértelműen aggodalommal töltik el a közel-keleti fejlemények Forrás: MTI/KKM/Kkm/Borsos Mátyás

Kiemelte, azt várják el az ENSZ-től, mint a béke és biztonság globális garantálásért felelős legnagyobb nemzetközi szervezettől, hogy "végre ne a migráció fogadatlan prókátoraként lépjen fel, hanem azzal foglalkozzon, ami valóban a dolga".

Szijjártó Péter később Pham Binh Minh vietnami és Urmas Reinsalu észt külügyminiszterrel, illetve Vlagyimir Voronkov főtitkár-helyettessel is kétoldalú megbeszélést fog folytatni. Jelenleg Vietnam adja az ENSZ Biztonsági Tanácsának soros elnökségét, Észtország pedig a jövő év közepéig tagja a testületnek.