Tűz volt egy norvég reptéren, több száz autó semmisült meg

Sola, 2020. január 8. Lángoló autók a nyugat-norvégiai Stavanger repülőtér parkolójában, Solában 2020. január 7-én. Személyi sérülés nem történt, a tűzben több mint 300 autó vált a lángok martalékává. Az épületet kiürítették, számos járatot töröltek. Sajtóhírek szerint a tüzet egy elektromos autó kigyulladása okozta. MTI/EPA/Carina Johansen
Vágólapra másolva!
A norvégiai Stavanger repülőtéren egy parkolóházban hatalmas tűz tombolt kedd délután. A légi forgalom leállt, és a közeli szállodákat is evakuálták. Az ötemeletes parkolóház egy része összeomlott és körülbelül 300 autót pusztított el a tűz.
Vágólapra másolva!

A kedd délután felcsapott lángok okozta tüzet a csak este fél tízre tudták eloltani a tűzoltók - jelentette az NTB, a norvég hírügynökség a helyi rendőrségre hivatkozva. Stavanger külvárosában lévő repülőtér garázsában keletkezettt tűzben senki sem sérült meg.

Lángoló autók a nyugat-norvégiai Stavanger repülőtér parkolójában, Solában 2020. január 7-én. Forrás: MTI/EPA/NTB SCANPIX/Carina Johansen

A tűz a földszinten keletkezett, és innen terjedt tovább az emeletekre. A garázs egy része összeomlott, és félő, hogy további része is összedől - írja egy helyi lap. A garázsban több mint 3000 parkolóhely van, és a tulajdonos szerint a tűz kezdetekor szinte tele volt.

Végül mintegy 300 autó semisült meg a tűzben.

Az első hírek szerint egy elektromos autó okozhatta a tüzet, de most már úgy vélik, hogy egy idősebb dízel autó gyulladhatott ki.

Egy apuka látta, hogy az autója motorházteteje alól füst száll fel, majd a lángok is felcsaptak - nyilatkozta a rendőrparancsnok.

A légiforgalmat is leállították, hogy egyszerűbb legyen a tűzoltás.

Erna Solberg norvég miniszterelnök Twitteren jelezte, hogy a reprülőgép lezására miatt, kénytelen volt változtatni uticélján, ezért Oslóba utazik.

A szél a füstöt a közeli szállodák felé fújta, ezért evakuálták a vendégeket.