Terrortámadásra készült a múlt héten lelőtt párizsi merénylő élettársa

késelés, Franciaország
Police and firefighters gather in a park in the south of Paris' suburban city of Villejuif on January 3, 2020 where police shot dead a knife-wielding man who killed one person and injured at least two others. - The man had attacked "several people" in a park in Villejuif before he was "neutralised", the Paris police department said. Sources close to the investigation told AFP one of the victims had later died. The attacker was shot dead by police in a neighbouring suburb. The attacker's motive has not been made clear. (Photo by CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP)
Vágólapra másolva!
A 33 éves nőt azzal gyanúsítják, hogy a rendőrök ellen készült öngyilkos merényletre. Élettársa, a 22 éves Nathan C. múlt pénteken követett el késes terrortámadást a Párizshoz közeli Villejuifben - írta a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A rendőrök lehallgatták a múlt héten a Párizstól néhány kilométerre lévő Villejuifben késes terrortámadást elkövető férfi, Nathan C. élettársának telefonját, majd őrizetbe vették a 33 éves nőt. A gyanú szerint öngyilkos merényletre készült.

Terve szerint rendőrökre akart támadni, majd a rendőrök kereszttüzében meghalni. A fiatal nő komolyan gondolhatta a tervét, ugyanis elfogásakor is fel volt fegyverkezve, egy kés volt nála.

A Le Parisien francia napilap értesülései szerint a nő rendkívül vallásos, és nem tudta magát túltenni élettársa elvesztésén, ezért döntött úgy, hogy véget vet az életének. Mivel az iszlám vallás tiltja az öngyilkosságot, a nő azt találta ki, hogy rátámad a rendőrökre, akik majd lelövik őt.

Múlt héten történt az újabb franciaországi terrortámadás Forrás: AFP/Christophe Archambault

A pár azt tervezte, hogy 2019 elején összeházasodnak, de a Val-de-Marne megyében lévő Maison-Alfort mecset imámja megtagadta tőlük az iszlám szertartást, követelve, hogy előbb kössenek polgári esküvőt, ám erre nem került sor.

A 22 éves Nathan C. január 3-án, pénteken „Allah Akbar" kiáltást követően három embert leszúrt a Val-de-Marne megyében lévő Villejuif egyik parkjában.

Egy helyi férfi meghalt, miközben feleségét védte a támadótól, a késelőt pedig végül lelőtték a rendőrök.

A radikalizálódott fiatalemberről annyit lehet tudni, hogy 2017-ben tért át az iszlámra, és feltehetően előre eltervezte a merényletet, ugyanis egy Korán és iszlámról szóló könyvek voltak nála a támadás idején, ezért ügyében a nemzeti terrorizmusellenes ügyészség nyomoz. A merénylő gondosan előre eltervezte a támadást, végrendeletet hagyott hátra, és kiürítette a lakását.