Korábban más betegek is megéghettek a bukaresti kórház műtőasztalán

bukaresti Floreasca kórház
Ebben a bukaresti kórházban történt 2019. december 22-én a beteg felgyújtása.
Vágólapra másolva!
Semmi nem igazolja, hogy a bukaresti Floreasca kórház műtőasztalán lángra lobbant, majd elhunyt 66 éves nőnek jódallergiája lett volna – ismertette kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Victor Costache, román egészségügyi miniszter a kórházban végzett ellenőrzés eredményeit. Kiderült az is, hogy a beavatkozást egy rezidens orvos végezte, ráadásul szakmai felügyelet nélkül - számolt be a Maszol.ro hírportál.
Vágólapra másolva!

Korábbi kórházi jelentés szerint a bőrfelület fertőtlenítésére használt biocid mellett azért döntöttek, mert a beteg jódallergiában szenvedett.

Az egészségügyi minisztérium vizsgálata azonban ezt cáfolja

A szaktárca vezetője szerint a beavatkozás előtt a páciens azonban csak a furazolidon-allergiáját jelezte, aminek semmi köze a jódallergiához.

- nyilatkozta Victor Costache.

A miniszter arra is kitért, hogy az ügyeletes főorvosok helyett a rákbeteg nőt egy rezidens orvos műtötte meg, majd csak utólag csatlakozott az ügyeletes szakorvos, Mircea Beuran professzor, aki megkésve otthonából érkezett.

Hétfőn azonnali hatállyal menesztették Mircea Beurant, a bukaresti Floreasca kórház sebészeti részlegének osztályvezető főorvosát (a fotó jobb oldalán). Forrás: youtube

- tette hozzá a miniszter.

Hétfőn a Floreasca kórház sebészeti részlegének éléről menesztették Beuran professzort, a kórházban dolgozó kollégái pedig tiltakozásként felfüggesztették a tevékenységüket.

Mircea Beuran professzort az egészségügyi minisztérium munkáját általános sebészettel kapcsolatos kérdésekben segíteni hivatott szakbizottság éléről is leváltották – jelentette be az egészségügyi miniszter, aki ugyanakkor arról is beszámolt, hogy

a műtétről készült jegyzőkönyvben nem említették meg az incidenst, csak egy utólag csatolt mellékletben.

Valószínűleg, nem egyedi esetről van szó

- mondta Victor Costache, aki egyúttal felhívást intézett a Floreasca kórházban korábban kezelt páciensekhez, hogy jelezzék, ha velük is így bántak el.

Ebben a bukaresti kórházban történt 2019. december 22-én a beteg felgyújtása. Forrás: youtube

A Floreasca kórházban, a műtőasztalon 2019. december 22-én égési sérüléseket szenvedett, majd rá egy hétre meghalt páciens ügyét Emanuel Ungureanu USR-s képviselő tárta a nyilvánosság elé tavaly év végén.

Ungureanu Facebook-bejegyzésében azt írta, a rákbeteg nőt Mircea Beuran sebészprofesszor gyújtotta fel a műtőasztalon, mivel nem megfelelő vegyszert használt a bőre fertőtlenítésére, és az elektromos sebészi késsel érintkezve a páciens lángra lobbant, majd a testének 40 százlaéka megégett.

Mircea Beuran sebész erre reagálva azzal védekezett, hogy nem is tartózkodott a műtőben, amikor a baleset történt, és erről a megfigyelőkamerák felvételei is tanúskodnak.