Négyen meghaltak egy lengyelországi hospice-tűzben

lengyel hospice-tűz
Az első hírek még öt áldozatról szóltak, aztán a hatóságok közölték, hogy az egyik súlyos sérültet sikerült újraéleszteni.
Vágólapra másolva!
Hétfőn hajnalban négy ember meghalt, és legalább húszan füstmérgezést szenvedtek, amikor tűz ütött ki a Lengyelország északi részén található chojnicei hospice-ban - számolt be a Polsat.pl kereskedelmi csatorna. 
Vágólapra másolva!

A lengyel tűzoltókat hétfőn reggel 3 óra 10 perckor riasztották azzal, hogy hatalmas lángokkal ég Chojnicében az idősek otthona.

Perceken belül a helyszínre érkezett legalább egy tucat tűzoltó és két mentőegység is.

A mentési és oltási munkálatok órákba teltek, végül négy holttestet találtak a félig leégett kétszintes épületegyüttesben.

Az első hírek még öt áldozatról szóltak, aztán a hatóságok közölték, hogy az egyik súlyos sérültet sikerült újraéleszteni. Forrás: Lengyel Tűzoltóság

Az első lengyel sajtóbeszámolók szerint 5-en haltak meg a tűzvészben, és 22 embert kellett a chojnicei és a czluchówi kórházakba szállítani füstmérgezéssel, köztük két ápolót és egy rendőrt is, aki a lakók evakuálásában segédkezett.

Később a lenygyel katasztrófavédelem illetékese megerősítette, hogy az egyik súlyos sérültet sikerült a mentősöknek újraéleszteniük.

- nyilatkozta Michal Sienkiewicz, a gdanski tűzoltóság sajtószóvivője.